Frågor och svar

Share Tweet Pin it

05/30/2018 - Ivan Tatiana Vladimirovna gastroskopi gjorde i januari med biopsiey.Hronichesky atrofisk gastrit med minimal insemination helikobakterom.No antibiotika som ordinerats av läkare efter propyl som var huzhe.Mozhe jag inte granska det och vad man ska göra om Gall lata? Svar.

05/30/2018 - inna : Ja, ja, ja, de fann det, sade den smittsamma sjukdomen, hon återkallade den negativt och till och med utnämnd en PCR där, det hittades inte. att det kunde påverka maten? Hon hade ätit första gången sedan hon gav upp blodet eller hade hon blivit förvirrad? Det är fortfarande nödvändigt att donera blod inom en snar framtid Svar.

05/30/2018 - Oksana : Hej Tatyana vladimirovna.u Jag fick diagnosen hepatit
a. Stör smärta i vänster hypokondrium under månaden. Gjorde ultraljudet i bukhålan i fgs allt i norm.kan det fortfarande vara några tester som passerar? Neurologen ställer in neuralgier, föreskrivna injektioner av midocals. Är de kompatibla med pvt.
Svar.

05/30/2018 - Alexander : Igår ställde en fråga.
På möjligheten att behandla hepatit med läkemedlet sophosbuvir / velpatasvir.
Men jag tar drogen warfarin. ÄR DET MÖJLIGT? GÖR DINA DATA? Svar.

05/30/2018 - Sergei : Kära Tatyana Vladimirovna, hej. röst mig min diagnos, tack, enligt min forskning tidigare, finns det någon fara och vad som ska göras. DNA från hepatit B-viruset var kvantitativt: 8,2 * 10 ^ 5 kopior av DNA / ml. referensintervall - inte detekterat. DNA i hepatit B-viruset är kvantitativt 1,8 * 10 ^ 5 IE / ml. referensintervall-inte detekterat. Är det möjligt att leva med detta och är dessa alla resultat av forskningen hemskt? i förväg, stora tack. Svar.

05/30/2018 - Sergey Mikhailov : God eftermiddag! Jag skulle vilja få din rådgivning. År 2008 avslutade han antiviral terapi för hepatit C, sedan dess, minus. Flera gånger om året tar jag test: PCR, ett allmänt blodprov och biokemi. Diagnosen är kronisk cholecystit och gastrit. I princip finns inga speciella klagomål om problem i samband med gallstenar. Det finns obehagliga känslor, stickningar i hypokondriet, men allt detta är inte kritiskt. Jag följer inte en speciell diet, men också utan orimliga överdrifter. Alkohol-en gång i månaden eller två. Biokemi (Alat, Asat) är normalt, med alkaliskt fosfatas hålls alltid vid normens övre gränser, fibroscan 4,8 kPa. Jag tar hofitol flera gånger om året, pierce heptral. Nu, faktiskt själva frågan. Har överlämnat igen analyser, allt i norm eller hastighet, utan avvikelser eller avslag, förutom flera värden. Jag gav aldrig upp GTR (åtminstone jag kommer inte ihåg det här), men den här gången passerade jag den. Så, nästan fördubblats! Alkaliskt fosfatas, som alltid vid normens övre gränser, ökade något ESR och leukocyter vid normens övre gränser. Ungefär tre veckor sedan slutade jag med ursäkalkursen (en och en halv månad) och mot denna bakgrund ett sådant resultat av test! Alkohol tog inte flera månader, jag undrar vad som kunde ha skapat en sådan GTR-ökning! Jag tar regelbundet en icke-biljett och i nästan en månad är vitaminkomplexet ABC Plus Naceches Bounty (USA), men dessa läkemedel verkar inte vara hepatotoxiska. Vänligen berätta för mig att detta kan vara och hjälpa till att rätta till behandlingen. Jag köpte kläder, esligin och heptral, men utan din rekommendation vill jag inte börja ta dem! Kanske något annat. Snälla berätta för diagnosen och behandlingen! Tack så mycket! Svar.

05/30/2018 - Helena : Hej Tatyana Vladimirovna! Resultaten av test och uzi i bukhålan skickades till dig via e-post den 26 maj, mycket väntar på ett svar. Svar.

05/29/2018 - Alexei fibros : Hej. Jag skrev till dig på 22.05. under samma namn. Det går inte att hitta kortet efter att gå till gastroenterologu.Vot som jag skrev även: tunga fuktig vit belagd naletom.Zhivot mjuk avkänning i höger podrebere.Pechen ökade + 2 cm kant av den mjuka elastisk konsistens, smärtfri inte påtaglig på palpatsii.Selezenka. Ja, jag har fortfarande kronisk diarré (vanligen på morgonen i genomsnitt 3 gånger) sedan 2007 ingen medicin hjälper inte försökt vse.Vopros 1. Det kan åberopa steatosis om Fibroscan jag ljög onödigt överviktig? 2.Kan jag tar allopurinol 100 mg av livet (jag har gikt)? 3.Stoit om att göra eller FibroTest eller fibromaks och så allt är klart? Tack på förhand. Svar.

05/29/2018 - Antonina : Tatyana Vladimirovna hej! Jag har upprepade gånger vädjat till dig för att få hjälp och det alltid visar sig för det tack så mycket! Min man dekompenserad cirros, hepatisk encefalopati, som vi behandlar tar laktulos och hepatit-mertsem.K Tyvärr våra läkare vi inget mer naznachayut.Nuzhen Får han periodisk rifaximin och i vilken dos? Och hur kan vi spenderar på propranolol att minska portal hypertension och minskning av tremor? Svar.

05/29/2018 - inna : Hej, min vän hittade en anti kropp till hepatit b, jag gav den till PCR om ett par dagar: det hittades inte, jag hittade inte antikropparna. Att det var hon i chock. Det kan vara från en mat eller det, om det är nödvändigt att återta sig fortfarande. Svar.

05/29/2018 - Bondarenko Pavel Vitalyevich : God hälsa Tatyana Jag är ledsen, jag rikta till dig ofta, men jag upprepar, hron.pankreatit I (nu försämringen) gastrodeudenit ändrar diffusa pecheni.Prinimayu Concor och charter i minsta doser av 20 mg + omeprozol. och pankreatin. Neurologen har utsett eller nominerat för att genomgå en kurs meksidola. Huruvida det är möjligt vid en pankreatit? Tack! Svar.

05/29/2018 - Alina : Hej, kära Tatiana Vladimirovna. Jag har CHB. Ultraljud och biokemi var normala, moovis var ordinerad för behandling av knäskrot. Kan jag göra dessa injektioner? Jag är rädd för levern. Svar.

05/29/2018 - Ivan Tatyana Vladimirovna gjorde zdravstvuyte.Segodnya ultraljudsundersökning av galla med nagruzkoy.Vrach skrev dåligt minskas, hypoton tip.Po fortfarande bekymrad över bitterhet i munnen och ständigt vad det smak, brännande känsla i det oändliga språket samma meste.Odeston Ganaton och dryck, men resultat net.Podskazhite i vilken riktning dvizhet.Vozmozhno det är allt för gastrit? Svar.

05/29/2018 - gusev maxim victorovich : hej, kära Tatyana är Vladymyrovna! Gud välsigne dig! Jag har hepatit b sovande. Mitt hälsotillstånd är inte viktigt. permanent svaghet och huvudvärk minskade något från dofalaka. Har överlämnat UAC och biokemi. På UAC är allt normalt, ROE-2 mm. Biokemi: kreatinin 126 med en hastighet av 50-100 hoesterin totalt6,5 med en hastighet av 3,6-6,76 GGTF-70! bilirubin totalt 5,6 norm 8,5-20,5 alt 30 ast 24. totalt protein -70 norm 65-85. Jag ska snart gå till bukhålans uzi. tillståndet verkar ha förgiftat och huvudvärk är uttömt. Vad kan du säga om biokemi? varför den stora gammen och kreatinin? med respekt Maxim Gusev. Svar.

05/29/2018 - Gulnara : God eftermiddag, kära Tatyana Vladimirovna!

05/29/2018 - Maria : Hej. Var efter att inte skydda. På hep B om 3 veckor på dnk-kvaliteterna. Det är negativt, på vilken tid är det fortfarande nödvändigt att den zdat?
Tack. Svar.

05/29/2018 - Valery : Klagomål, svaghet, röd autographism, ultraljud alla normala utom för minsta statoz lever HIV och hepatit negativa gastroskopi reflux gastrit, tyngd i magen, stafelokok mun, opererats sår 12 duodenalsår, slabst och autographism och stafelokok dök efter peresennoy 2 år tillbaka salmonellosanalyser inom ramen för normen jag observerar en diet. Svar.

05/28/2018 - Guseva Nataliya Nikolaevna : God kväll Tatyana Vladimirovna. Berätta för mig att du kan ta från en hosta och en förkylning till vårdmormen, det finns ingen temperatur, barnet blir inte sjuk i 2 veckor.lava gud. Kan du ge en droppe? Svar.

05/28/2018 - Olga : Kära Tatyana Vladimirovna, jag har HBV, från och med den 25 maj, antiviral behandling med entecavir för 0,5. Snälla, var god, med vilken periodicitet och vilka analyser är det nödvändigt att överlämna under behandlingen? Och vad är den minsta varaktigheten av antiviral behandling med entecavir. Svar.

05/28/2018 - Tatiana : Hej Tatyana Vladimirovna! Jag började störa nattlig halsbränna, klarat proven och här är resultaten: FGS - inkompetens magmunnen, lägre tredje matstrupen erosion, gastro, förvärrade erosion 12 duodenalsår. Röntgen -gastro-ezofag.reflyuks, esofagit, hr.gastrit, duodenit.UZI - lever: pr.dolya- 145 lejon. - 90 tydliga konturer, finkornig, ehoplotnost ökade, trummorna är inte expanderade, Wien gantry 8. Gall - en förträngning nära botten, 68h28, en vägg 3,5, grov, tät utfällning av krituppslamningen. kanalfri. Pankreas: head-28, -13 kropps, svans -25, grov, luddigt, likformiga, förbättrad flödes inte expanderad, diameter ändrar 10.Diffuznye parenkymal lever och bukspottkörtel, hr.holetsistit, deformation gall puzyrya.Obschy blodanalys gemogl. -161, eritr.-5,07, hematokrit -49,9, monocyter 9,6, resten norme.Biohimiya: glukos -6,36, -57,2 ALT, AST, 34,6, bilirubin -45,9 rak -9,2, GGT-43, AP -107, den totala amylas -26.Pomogite dechiffrera tester och att det är nödvändigt att behandla Svar.


Frågor 1 - 20 av 31822
Hem | Föregående. | | 1 2 3 4 5 | Nästa. | | Slutet

Gep Stepan frågor och svar

Fråga: Hej.
Behöver råd.
Diagnosen: en hepatit med 1 in, det avslöjs i 2005г. Observerades vid infektsionista.Proshel två årliga antivirala kurser. terapi. 1: a 2008 med 5 mg 3 L / 5 veckor + riboverin. Inte framgångsrikt. Den andra i 2011 Pegasys 1p / vecka. Inte framgångsrikt. Lasten blev 2 * 10 i 2: a kop / ml. Jag är en "återkommande." Under 2013 kände jag levern, jag gjorde test i juni: fibros 4 st elasticitet 17,5 kp med övergång till cirros. Dessutom fann gulsot i gallblåsan. Blodtest: belastning 7,5 * 10 i 5: e enheten, O Beil 22,3 μmol / L, Pr Bil 6, N Bil 16,3, ALT90E / l, AST51, Vid samrådet i Kuzbass region
hepatologiska centrum rekommenderas att dricka ursofalk 3 månader och heptral 1 månad. Efter testen upprepade han: Leverstorleken var oförändrad, och fibros ökad elasticitet 21,3 kpa. Nu har den smittsamma specialisten föreslagit att passera en årlig kurs på Algeron 160 1 / vecka + riboverin 6 p / dag för att minska belastningen.

Var behandlingen ordentlig? Jag ber om din hjälp!

Svar: Den upprepade tredje behandlingen är rätt taktik i din situation. Vi behöver bara noggrant övervaka den kliniska analysen av blod.

Fråga: Hej! Hbs Ag positiv. PCR HBV otits.biokhimiya i norm.Chto detta? Behöver stå på kontot i kiz ?? tack i förväg.

Svar: Inaktiv kronisk viral hepatit B kräver ingen antiviral behandling. Men PTSR är det nödvändigt att kontrollera en gång om året.

Fråga: Blod gavs för att bestämma mängden hepatit C-virus. Resultatet är 7,8 * 10 ^ 4. Vad säger det?

Svar: Den genomsnittliga virala belastningen, det är nödvändigt att tänka på behandlingen. För detta är det nödvändigt att genomgå en standardutvärdering, som visar behovet och möjligheten att förskriva antivirala läkemedel. Kan skicka det med oss.

Fråga: Hej. Möjlig behandling med användning av PRT inklusive en undersökning om kredit? Moskva

Svar: Vi utfärdar inte lån till banken. För ett lån kan du kontakta den berörda organisationen. Men rent på människan så mycket rekommenderar jag dig inte att skynda med det här. Den mest optimala taktiken är att göra en undersökning som gör att du kan fatta beslut. Det kommer att kosta högst 25 tusen rubel. Och kanske mindre, om en del av de tester du tar från din klinik. Och sedan, efter resultaten, bestämma med läkaren om du ska skynda på behandlingen, eller du kan lugnt vänta och lösa dina materiella problem först.

Fråga: 1996 överfördes hepatit till och från. För närvarande är indexen ALT-92, AST-61. PCR-5,6 * 10 * 6 kopior / ml. Vad kan detta indikera?

Svar: Detta är anledningen till inledandet av antiviral terapi. Men för beslutsfattande är detsamma nödvändigt att undersökas mer noggrant. Du kan komma till oss för detta.

Fråga: Under graviditeten hittades Hbs Ag. Testade testet efter HS. Genom lever ultraljud alla normala, kvantitativ analys av 7401 COP / ml, är hög kvalitet DNA fanns skriven.. Säg mig är det en stor virusmängd, bara min man och jag planerar ett andra barn, är makens hepatit B hittades inte, jag måste börja behandling, eller kan inte planerar att planera ett andra barn. Tack.

Svar: Du kan planera ett andra barn. Din virusbelastning kräver ingen antiviral behandling.

Fråga: Hej, nyligen var det en stark smärta på höger sida, det visade sig att min unga föräldrar är sjuk med hepatit, så kanske han också... berätta vilka tester vi behöver passera? år 2005 vaccinerades jag mot hepatit B, kan den fortfarande vara giltig? hur framgångsrik kan behandlingen av kronisk hepatit B vara och planering av barn, kan friska barn som är infekterade med hepatit födas till föräldrar alls?

Svar: Först och främst måste du och din unga passera test för hepatit B, så kommer det att finnas svar på alla dina frågor. Viral hepatit hos unga föräldrar betyder inte att han har ett virus.

Fråga: Hej! Jag förbereda för kirurgi, i samråd donerat blod för hepatit C-positivt svar, som skickas till kliniken och deponeras där, alltför polozhitelnyy.Sdala PCR-kachestvennyy.Otvet-HCV-virus gep.S (PCR kvalitativt) resultatet av prompt-otritsatelnyy.Ne, vad betyder det här? Att vara rädd eller inte? Tack.

Svar: Din diagnos med negativ analys av PCR är bäraren av antikroppar mot hepatit C-viruset. Det behöver inte behandlas, det är inte föremål för D-räkning från en smittsam specialist. Det finns inget att vara rädd för, men PCR kan förändras och bli positiv. Det bör kontrolleras var sjätte månad i 3 år.

Fråga: Kära läkare! Min fru diagnostiserades med kronisk hepatit c. ALT-41 AST-40 bilirubin-14. PCR-positiv. Berätta för mig, är det möjligt att på grundval av detta bedöma sjukdomens progressivitet och resultaten av framtida behandling (om det behövs)? Tack.

Svar: Baserat på dessa analyser kan du bara döma i en diagnos som kräver behandling. För utnämning av antiviral terapi är det nödvändigt att genomgå särskild obsedovanie. Det kan du göra med oss, det tar ungefär 2 timmar. Enligt resultaten i en vecka kommer läkaren att förklara för dig nödvändigheten och genomförbarheten av HTP, dess förutsägelser för dig.

Fråga: God eftermiddag! Min man är bärare av hepatit B. Tillsammans i 9 år. Jag blev inte smittad av den. Nu planerar vi en graviditet. Jag, om jag vaccinerades, då i en djup barndom, finns ingen exakt information. Huruvida det är möjligt för mig och om det är nödvändigt att planteras nu? Och hur mycket ska jag vänta efter vaccination före befruktning? Tack.

Svar: Du måste vaccineras nu, dina vaccinationer från barndomen har inte fungerat länge, även om de var. För vaccination behöver du göra tre tester för hepatit B: HBsAg, anti-HBcor, anti-HBs. Endast med ett negativt resultat av alla tre indikatorerna kan du vaccinera, eftersom de betyder att du inte har och det fanns ingen virus. Inokulering ska ske enligt det brådskande schemat.

Fråga: Berätta för mig vad som är sannolikheten för infektion med hepatit C i det här fallet och vilka tester ska jag ta? Vilka åtgärder ska vidtas utan att vänta på akut hepatit C, och sedan kronisk om de fortfarande upptäcker viruset i blodet. Kontakt med blodet hos patientens gps var tre dagar sedan. Tack

Svar: Sannolikheten för infektion är svår att bedöma. För att se om infektion har inträffat bör du kontrollera viruset nu och efter 6 månader. Gör en analys för antikroppar mot hepatit C-viruset och efter sex månader för antikroppar och PCR.

Fråga: anti HB kärnvärde + anti HBs kvant. 36 mU / ml. frånvaro av immunsvaret: 10 hepatit B-virus, jämfört med DDNA ej detekterat HBsAg quality.anti HCV total otr. hepatit B sedan 2004 vad betyder det?

Svar: Du har överfört viral hepatit B med återhämtning. Ingen kontroll behövs, behöver inte behandlas, ingen vaccination. Du kan inte smittas och kan inte infektera någon.

Fråga: Under 2007 överlämnades analyser gepotit med och sade positiva men vad de inte reagera på ett halvår gav mer än en gång i olika kliniker överallt var negativ under denna eller någon analyser inte lämna över en ledande buksmärtor och hudfärg blek och vener någonstans försvunnit. Tack på förhand.

Svar: Hepatit C-virus är inte den enda orsaken till leverskador. Det är nödvändigt att kontrollera levern för ultraljud och biokemiska data och hitta problem om problem upptäcks.

Fråga: Hej. berätta för mig varför i behandlingen av gepotit Med karotkimi interfironami föreskrivs att sticka på en dag, även om många skriver att de prickade upp otr.ptsr sedan igenom. Speciellt med den första genotypen. Ökar detta chansen?

Svar: På en dag är det rekommendationer för instruktioner till läkemedlet. Den är föråldrad, men ingen kommer att ändra den. Hepatologer med erfarenhet av behandling av hepatit, utse en daglig administrering av läkemedlet.

Fråga: Vänligen berätta om resultaten: hepatit B-HBsAg resultat 0,1 hepatit C-Anti-HCV htpekmnfn 0,1 AsAt resultat 66.8 ALAT resultat 105,0

Svar: Du har en inflammatorisk process i levern (ALT är högre än normalt), men det finns inga hepatitvirus. Vi måste söka orsaken till hepatit. För detta ändamål är det bättre att kontakta oss internt för ett gratis samråd.

Fråga: Min man har diagnostiserats med hepatit C, han har behandlats med ribavirin och roferon, han har behandlats i 16 veckor, han passerade testen positiv 4, innan det var 6, vad är prognosen?

Svar: Förändring i pegylerat drogen Roferon (Pegasys eller PegIntron) på grund av bristande respons eller att byta till den dagliga administrationen av läkemedlet interferon, men för Roferon det är mycket dyrt, kan du gå till altevir.

Fråga: Kvantitativ PCR för hepatit B-viruset: 2,8 per 10 * 3 kopior / ml. Vad säger detta resultat är den aktiva formen eller viruset inaktivt? Finns det en möjlighet att infektera mannen, är behandling nödvändig? Vad ska man göra nästa?

Svar: Det här är en mycket låg aktivitet av viruset, det behöver inte behandlas. Du kan bli smittad, din man ska vaccineras omedelbart.

Fråga: Min man utsågs behandling ribavirin och PegIntron behandlade en månad, vill jag mycket barnet är helt frisk, om jag blir gravid någon risk för att leverera ett friskt barn, och inte om du inte kan, sedan när det är 100 procent möjlig.

Svar: Det är omöjligt under behandlingen under alla omständigheter kommer graviditeten att avbrytas. Det är möjligt endast 6 månader efter avskaffandet av behandlingen.

Fråga: Hej. Jag hittade hr.gep.V. Jag botade inte något. Analyser av HBsAg-Posit, kvantitativt DNA av ptsr 1,2x10 ^ 4 MI / ml, ALT-46edl, AST-32edl, F-O (4.8KPa). Har utsett barakyud 1mg r / d 3 månader. Säg mig snälla, är det visat för mig PVT? Och varför 1 mg. första gången? Tack.

Svar: Jag ser ingen anledning att utse barraklada i allmänhet, och ännu mer i en sådan dos. Faktum är att 3 månaders behandling inte händer, det är betydligt längre kurser. Med låg virusbelastning, leverans normala tillstånd enligt biokemiska data och fibros kan du vänta med Baraccluda.

Fråga: Jag 35.Dva månader sedan obnoruzhili GEO B.HBsAg polozhitelny, HBeAg otritsatelny -0,2. PCR 55 polozhitelnyy.Mne utrustade med Pegasys monotrapiyu gepatoprotektorami.Uzhe månaden analys av PCR-20 otritsatelnyy.Alt Ast i normal lever i normalno sostoyanii.Stoitli mig att fortsätta behandlingen PEGASISOM.ili Minst ytterligare en månad injektion Delat.? Mycket jag ber att skicka svaret på. Tack på förhand.

Svar: För utnämning av pegasus i hepatit B krävs mycket goda skäl. Enligt de uppgifter du angav är det svårt att bedöma detta. Pegasys utses inte för en månad, i minst ett år. För att klargöra situationen och behovet av att fortsätta behandlingen måste du förstå behovet av att utnämnas i princip i ditt fall.

Gratis samråd med en hepatolog

Hepatologen är en läkare som först och främst har den största kunskapen om leversjukdomar. Detta organ har tilldelats en viktig roll - människokroppens funktion, därför är det inte utan anledning att levern kallas ett "laboratorium". Villkoren för enskilda organ och hela människokroppen beror till stor del på den hälsosamma leveren. Men kroniska sjukdomar i detta organ är utbredd och är ett stort problem för hela mänskligheten och medicin.

Till leversjukdomen bidrar många orsaker, och här är bara några av dem: bristande överensstämmelse med hygien, användning av narkotika, oskyddad samlag. Miljoner människor runt om i världen lider av hepatit B och C, men i många fall hade denna sjukdom undvikits om folk rådfrågades med läkare.

Halsbränna, regelbundna kräkningar, obehag och smärta och stickningar i högra övre kvadranten är tydliga tecken på att du behöver råd från en specialistläkare. Glöm inte att droger också har en negativ effekt på leverns hälsa, så det rekommenderas innan du använder mediciner fråga en hepatolog om hur man utesluter effekterna av läkemedel på levern. Hepatit är en av de farligaste och vanligaste leversjukdomarna. Denna sjukdom är läskigt, inte bara ett dödligt utfall, men också för att symtomen och hela processen av sjukdomen går obemärkt, vilket ofta blir orsaken till sjukdomsuppkomsten.

Användningen av droger, alkohol, sjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar och kronisk njur- och sköldkörtelsjukdom har en direkt inverkan på utvecklingen av hepatit. Hepatologiska samråd kommer att hjälpa alla som vill lära känna infektioner med viral hepatit, förebyggande och behandling, samt symptom och skydd mot detta hemska virus. Och just nu hepatolog online kan hjälpa till genom att svara på några frågor.

För förebyggande är det nödvändigt att iaktta enkla säkerhets definierad leversjukdom: hygien, besök och medicinsk konsultation, aktuell vaccination, skyddade sexuella handlingar, liksom åtgärder för att uppfylla de medicinska och kosmetiska manipulationer. Och det viktigaste att komma ihåg är att snabb tillgång till en specialist och förebyggande av sjukdom kan spara inte bara hälsa utan liv.

Online konsultation av en hepatolog

Hepatolog: vad denna läkare behandlar

Patienter är ofta intresserade av frågan om vem som är en hepatolog och vad specialisten behandlar.

I en situation där överdriven alkoholkonsumtion leder till leversjukdom, kan du också ta ett anonymt samråd med en expert på narkologi. Du kan få rekommendationer om behandling av levercirrhosis med hjälp av ett online-samråd med en gastroenterolog. Patienter som har en leverkumör kräver dessutom on-line samråd med en onkolog.

On-line samråd med en hepatolog hjälper patienter med sjukdomar:

  • Gilberts syndrom;
  • hepatit av något ursprung
  • alkoholisk leverskada
  • kolelitiasis;
  • leverens patologi i metaboliska störningar;
  • cirros.

Tjänsten av betalat och gratis samråd med denna läkare är nödvändigt även för friska personer eller de som redan får behandling för övervakning av tillståndet. Det bör höras om du är orolig:

  • gulsot;
  • illamående, kräkningar;
  • obehag i rätt hypokondrium
  • apati, utmattning
  • en ökning i buken på grund av en minskning av kroppsvikt
  • Utseendet av blåmärken utan skada.

Om du tvekar att fråga din läkare under besöket eller inte kan komma till receptionen, kommer en erfaren specialist snabbt att ge dig nödvändig information anonymt och utan registrering.

recensioner

05/31/2018 - Helena : Hej Tatyana Vladimirovna. Tack så mycket från Vitryssland. Du är en läkare med en bokstav. En låg båge! Du är bäst. Hälsa åt dig och dina nära och kära!

03/26/2018 - Panarina Larisa Alexandrovna : Tatyana Vladimirovna, Tack så mycket för din sympati!

03/26/2018 - Panarina Larisa Alexandrovna : Tatyana Vladimirovna, tack så mycket för svaret!

03/08/2018 - Balabanova Svetlana Nikolayevna : Kära Tatyana Vladimirovna! Tack för din hjälp i behandlingen. För din stora professionalism, lyhördhet, vänlighet. Du är en doktor med en bokstav. Med den första semestern på våren-8 mars! Kvinnlig lycka, kärlek, vårstämning.

03/08/2018 - Irene : Kära Tatyana Jag gratulerar er på våren semester 8 mars Jag önskar er en fjäder i själen, glädje och lycka och hälsa för dig och dina nära och kära, oändlig kärlek Tack att jag väl tacka Gud att jag träffade dig tack till människor !!!!, som du världen blir bättre, renare och bra. tack vare läkare som dig blir folk bra! Du ger hopp, styrka av anda, optimism och ge din kärlek! Spara på uppdrag av dina patienter, som du har botat, och fortsätt att behandla! Tack för ditt arbete och professionalism! Lycka att du är i denna värld! Med respekt och stor kärlek, Irina

02/02/2018 - xenia : Tatyana Vladimirovna! Tack så mycket för din professionalism, respons och mänsklighet! Du ger hopp för livet! Vänlighet och lycka till dig och dina nära och kära! Från botten av hjärtat!

02/18/2018 - Ivanov Ivan Ivanovich : Tack för att du har svarat på min fråga! Sällan där du möter en sådan respons!

02/12/2018 - Alla Tatyana Vladimirovna, tack så mycket för din hjälp i behandlingen, min mor 24 SVR efter behandling av hepatit C. Hon andades in djupt, och inte så länge sedan inte vill leva med sjukdomen. Tack så mycket från hela vår familj. Hälsa åt dig är mer.

10.02.2018 - Aseeva Larisa Nikolaevna : Tatyana Vladimirovna tack för ditt svar, känslighet, tack. Hur saknar vi alla generösa och lyhörda läkare? Hälsa åt dig och dina nära och kära!

10.02.2018 - Aseeva Larisa Nikolaevna : Jag är mycket tacksam för Tatyana Vladimirovna för hennes känslighet och lyhördhet. En läkare med en stor själ. Jag tackar Tatiana Vladimirovna.


Frågor 1 - 10 av 390
Hem | Föregående. | | 1 2 3 4 5 | Nästa. | | Slutet

Efter behandling av hepatit C är analysen negativ

Ingenstans kan jag få svar på denna fråga, dessutom tror olika källor på olika sätt.

Faktum är att min man för 5 år sedan, så att säga, botade hepatit c.
dvs i 5 år har han en PCR-negativ, ALT och AST är normala.
Jag är mycket bekymrad över frågan om min möjliga infektion, jag hörde en specialist som sa att hepatit behandlas och därmed
1. Om 5 års analys är negativ, är det möjligt att det inte finns något virus i levern alls.
2. För att bestämma detta - du måste göra en biopsi, som kommer att visa om levern har några koncentrationer av viruset.
3. Om biopsi avläsningar kommer att säga att viruset inte är närvarande - då det inte finns i kroppen i allmänhet, och jag har aldrig 100% är inte smittad, så att vi kan glömma hotet av hepatit avkastning.

Mannen säger att när han behandlades för 5 år sedan sa läkare att viruset inte botar, men bara hammare. dvs i levern förblir det på något sätt, bara i ett inaktivt tillstånd.


Jag har en fråga till kunniga specialister. Vilken av dessa läkare har rätt (eftersom frågan uppstår om en biopsi).

Även det faktum att PCR negativt under 6 månader efter behandlingen indikerar en 95% sannolikhet för återhämtning. Om PCR är negativ (förutsatt att den kontrollerats var sjätte månad) i 5 år - sannolikheten för återhämtning är nästan 100%. Men med full självförtroende om frånvaron av viruset kan man bara tala när antikropparna (HCV-Ab) försvinna. Vad sägs om dem?
En leverbiopsi är visst inte visad och kommer inte ge något. För hepatit C, andra än lever, möjligt reservoar är också blodkroppar (leukocyter), så att viruset inte detekteras i levern (biopsi, när de används som detekteringsmetoder som har nu), är det inte sagt att Det är inte alls i kroppen.

Kort sagt, sannolikheten för att din man har återhämtat sig nästan 100% (och ingen biopsi är inte nödvändigt), men har behållit antikropp (HCV-Ab), är det nödvändigt var sjätte månad för att kontrollera PCR, ALT och antikroppar. Så snart antikropparna upphör att detekteras i 2 på varandra följande undersökningar, är det möjligt att prata med 100% säkerhet om återhämtning.

Dessutom, medan PCR är negativ, är din man inte smittsam.

Antikropparna kontrollerades inte.


Dessutom, medan PCR är negativ, är din man inte smittsam.
Jag har ett frågan nummer 1: det kan vara att PCR är idag negativ, och en månad senare är positiv, men vi vet inte om det, eftersom analysen inte gav upp under denna period. En sådan sak kan vara?

Och ett annat fråga nummer 2: doktorn berättade för mig att om min man blir sjuk, låt oss säga att det är influensa, då är risken hög att hepatit C kommer att attackera den försvagade organismen igen. Är det så?

Och den sista frågan: Efter vilken tid antikroppar mot hepatit C inte finns efter framgångsrik behandling?

Jag har ett frågan nummer 1: det kan vara att PCR är idag negativ, och en månad senare är positiv, men vi vet inte om det, eftersom analysen inte gav upp under denna period. En sådan sak kan vara?
Efter antiviral terapi är detta en rent teoretisk möjlighet. I praktiken sker det nästan inte. För att helt eliminera denna sannolikhet måste du titta på antikroppar.

Och ett annat fråga nummer 2: doktorn berättade för mig att om min man blir sjuk, låt oss säga att det är influensa, då är risken hög att hepatit C kommer att attackera den försvagade organismen igen. Är det så?
Nej, influensa har inget att göra med detta.
Om din man blir smittad med hepatit C-viruset kommer han att bli sjuk igen. Immunitet efter hepatit C beror inte på virusets höga variabilitet.

Och den sista frågan: Efter vilken tid antikroppar mot hepatit C inte finns efter framgångsrik behandling?
I genomsnitt, efter 4 år, men kanske till och med tidigare, - och kan vara en livstid.

Läkaren, och om det finns en sannolikhet för infektion hos mig genom skyddad sexuellt intyg eller handling (med undantag för menstruationsdagar) under de ovan angivna villkoren?
eller det är nödvändigt att vara skyddad.

Men med full självförtroende om frånvaron av viruset kan man bara tala när antikropparna (HCV-Ab) försvinna. För hepatit C, andra än lever, möjligt reservoar är också blodkroppar (leukocyter), så att viruset inte detekteras i levern (biopsi, när de används som detekteringsmetoder som har nu), är det inte sagt att Det är inte alls i kroppen.

Så snart antikropparna upphör att detekteras i 2 på varandra följande undersökningar, är det möjligt att prata med 100% säkerhet om återhämtning.

Betyder detta att tills antikroppar försvinna kan vi inte prata om återhämtning?

Formellt ja. Diagnosen av kronisk hepatit C kan inte avlägsnas med antikroppar, men i själva verket återhämtade personen sig.
Det betyder faktiskt att ingen behandling och inga speciella livsstilsrestriktioner krävs, men PCR, ALAT och antikroppar behöver kontrolleras en gång var sjätte månad. Och du kan inte vara en givare.

Idag kom resultaten från testen. ALT, AST är normalt, PCR är negativt.
Och antikroppar är: (vi trodde att efter så många år kommer de att lämna.

Om hepatit C

Om hepatit C och behandlingsmetoder i CIS-länderna.

För närvarande erkänd i världen och den mest optimala kombinationen av pris-effektivitetsmetod för behandling är kombinerad terapi med interferon och ribavirinpreparat. Effekten av denna terapi är ca 40% till 85%. Effektiviteten av behandlingen beror på: Genotypen av viruset, patientens genotyp, vikt, kön, ålder, receptbelagd infektion, använda droger etc.

Nya behandlingsmetoder med generiska Sofosbuvir. Asunaprevir. Daklatasvir ger en effektivitet på upp till 100%.

Om Hepatit C - det är vanligtvis orsakat av ett virus som kommer in i kroppen med sexuell kontakt eller blod av en smittad person.

Sjukdomen uppstår på två sätt: om viruset multiplicerar aktivt, skadar det levercellerna, och levern har inte tid att återhämta sig (regenerera). eftersom skadorna är högre än återhämtningsgraden, medan cellerna ersätts av ärr, påverkas leverfunktionen. Om replikationen (virusmultiplicering) är långsam kan levern regenerera.

analyser

Vid sjukdom är det nödvändigt att övervaka transaminaser - markörer av hepatocytskador. ALT (ALT, ALAT), AST (AST, ACT) - De reaktioner som katalyseras av dem utövar sambandet mellan protein och kolhydratmetabolism. Det är inte klart vad som motiverar övergången av hepatit C från trög till aktiv form, vilket är dödligt och förstör fullständigt levern om 10-20 år. Därför är det troligt att faran är exakt hepatit, vilket uppträder med en ökning av transaminaser

Patienter med positivt blodprov för närvaron av RNA (ribonukleinsyror) av hepatit C-virus i blodet genom polymerasekedjereaktionen (PCR. PCR) och immunanalysanalys, IFA (Enzymimmunanalys) är det nödvändigt att kontrollera virusets aktivitet efter nivå ALT (Alaninaminotransferas). ALT anses vara ett indikationsenzym, och dess definition hänvisas ständigt till vid diagnos av olika hepatit.

Om ALT ligger inom normala gränser rekommenderas vanligtvis inte antiviral terapi.

Det är nödvändigt att upprepa det biokemiska blodprovet en gång var 3-6 månader. Och även en regelbunden undersökning av levern. Det rekommenderas en leverbiopsi (avlägsnande av ett fragment-biopsi av levervävnad) som visar en fullständig bild av levern för dagen, liksom att avgöra stadiet av fibros (ärrbildning) i levern. Det är också möjligt att utföra andra tester för fibros eller användningen av icke-invasiv leverelastografi med Fibroscan-apparaten.

Det finns 5 steg (från 0 till 4) av utvecklingen av leverskador (stadier av leverfibros). Det sista steget är cirros (svår leverskada, där den förlorar sina funktioner). Baserat på dessa undersökningar och resultaten av analysen fattas ett beslut om behovet av behandling.

För steg 0-1 är behandling inte nödvändig. Det är möjligt att starta behandlingen med en personlig rekommendation från läkaren för extrahepatiska manifestationer av viruset.

För steg 2 och senare rekommenderas att behandlingen omedelbart startas.

I vilket fall som helst, även vid fördröjning av behandling, är det nödvändigt för en patient att vara under kontroll av en hepatolog. En gång i sex månader för att utföra test för transaminaser, en gång var 3-4 år för att kontrollera utvecklingsstadiet av leverfibros.

TOTALT: ALT + ELISA + PCR - för diagnos av hepatit C. Vi övergår vanligtvis till behandling av hepatit C-viruset med förhöjd ALT, positiv PCR-analys och närvaron av ELISA-markörer. Behandlingen börjar följande:

  • mottagande av IFA-markörer (när antikroppar mot hepatit C-viruset detekterades)
  • genom metoden för PCR i blodet avslöjade närvaron av RNA av hepatit C-virus

Det är lämpligt att göra detta i två olika laboratorier.

Hepatit C utan ELISA markörer händer inte! Men de förekommer efter slutet, inkubationsperioden och förblir därefter, oberoende av resultatet av behandlingen. Vanligtvis, efter inkubationsperioden, om det inte finns några markörer, finns det ingen hepatit!

Observera tack. Enligt de senaste studierna, om vi talar om hepatit C i saminfekterade HIV / HCV det kan inte finnas några antikroppar mot viruset. Följaktligen är ELISA-markörer frånvarande och hepatit C-viruset, vilket bekräftas av ett positivt resultat när det analyseras med PCR-metoden.

PCR-metoden - Ett halvkvantitativt blodprov för prognosen för hepatit C är redan en gammal analys, vilket ger ett mycket oklart resultat. Bättre använda ett kvantitativt blodprov med hjälp av PCR-metoden för att bestämma virusbelastningen.

Kvalitativ PCR-analys kan endast vara positiv eller negativ (analys, som bestämmer närvaron av RNA av hepatit C-virus). "Semi-positiv och halv-negativ" ger ingen mening.

Aktiviteten av hepatit och extrahepatiska manifestationer

Vi tittar på resultaten från den biokemiska analysen av blod och transaminas. Men vi måste ta hänsyn till att dessa indikatorer, enligt aktiviteten av hepatit C, har ett fel på ca 20%.

Biopsin i levern kan ge den mest exakta bilden. Men det är svårt och det är inte tillgängligt överallt. Även andra testmetoder bedöms, de är mindre noggranna men smärtfria, till exempel fibroscanning (elastometri) i levern och fibrotest.

Extrahepatiska manifestationer - resultaten av studier av medicinska arbetare, med hepatit C, visade att 74% av patienterna upplevde olika former. Den vanligaste smärtan i lederna var 74%; okänslighet eller stickningar - 17%; smärta i musklerna - 15%; outhärdlig klåda - 15%; torr mun och ögon - 11%.

kur (val av läkemedel, dosering och frekvens mottagning) väljs i enlighet med genotypen av hepatit C-virus Nu finns det 6 stora genotyper som ger mer detaljerad information om hepatit C (betecknade med siffror: 1,2,3,4,5,6 ) och utsedda subtyper / subtyper (vilka anges med latinska bokstäver bifogas siffer genotyp: 1b, 3a,...). Virus med olika genotyper, subtyper skiljer sig åt i deras känslighet för interferonbehandling, innehållet av virus i blodet (viremi), att sprida sig i kroppen.

Genotyping dikterar varaktigheten av behandlingen och dess intensitet.

Den första och fjärde genotypen (som är sällsynt) är ungefär dubbelt så stabil i antiviral terapi. Subtypen av genotypen av viruset är inte nödvändig.

Kvantificering av virusbelastning (närvaro av viruset) - Ett relativt nytt koncept som introducerats av europeiska hepatologer. Kärnan i jämförelseindikatorerna virusmängd före behandling och vid 4, 8 och 12 veckors behandling, respektive, tillåter denna jämförelse för att specificera ordningen av terapi samt rekommendera den inställda eller fortsatt behandling (med en minskning i belastningen 100 eller mer) med en hög sannolikhet för framgång.

Plus en sådan bedömning - om terapin inte fungerar kommer patienten att ta reda på det snabbt.

Minusser, kvalitativa och konstanta analyser är nödvändiga.

Allt gäller standard interferonbehandling.

Behandling av preventivmedel under behandling, och även inom 6 månader efter avslutad behandling är obligatorisk för båda parter.

Frågor och svar

10,05. -hepatolog. God eftermiddag! Diagnos av hepatit s.Analizy Alsat 34,4, 25,5 Asat, totalt bilirubin 5,5, Gamm- rm 172,20 som kan sägas om levern enligt min analys, och kan botas. Svar.

10,05. -Balenko. Tack för svaret.
Det är klart att Pegasys # 43 är bättre; kopegus, men vem är den här behandlingen tillgänglig i vårt land? Är det oligarkerna. Bara de vill leva, och låt de fattiga dö. Svar.

10,05. -Svetlana. Hej doktorn! HVS, 1c, med ett stort antal virus, ta kurser ursosan-3/3 i september nats.proetu planen har, planerar en semester i Anapa, precis vad rekommenderar ni? Tack för er uppmärksamhet! RS-störande smärta i leder och muskler! Svar.

10,05. -Anuta. Välkommen! Säg mig, snälla, jag har följande testresultat.
HBsAg negativ.
Anti HBScor - positiv.
Anti HBS - negativ.
Vad kan det här innebära? Behöver jag vaccineras mot hepatit B? Svar.

10,05. -Zhanna Petrovna. men Petrovna:
Hej Behandlade billiga droger hjälpte inte. Kan jag fortfarande behålla mig själv med interferoner 3mln. en dag för ett år innan när nyatiya av ytterligare beslut om effektivare behandling? skador från detta skulle inte vara? Jag frågar eftersom umenja tredje genotyp och viruset snabbt från att gå med på monoterapi PCR-negativa och biokemi av en månad i norme.Spasibo dig.
Nej, bättre, ta inte någonting. Så som är fallet, genomgå sedan behandling med långvarigt interferon och ribavirin. Hepatolog Stepanova T. 8906793 71 22 Ledsen för nyfikenhet, men varför.Inte må så bra # 40; före terapi och # 41, och ultraljud visade ett litet fibroz.Itterferony skadligt eller virus blir mer vana ustoichivym.K interferoner? och jag överför normalt. Svar.

10,05. -natasha. hej. innan du passerade terapi hep.s gallkanalen var 4 sechas 2. är detta en förbättring eller inte? Svar.

09.05. -sömntuta. Hallå
Berätta för mig, vilka vitaminer är mer effektiva att dricka för att minska håravfall? Eller kanske det finns andra sätt att stoppa processen? Under den tredje veckan började HTP att falla fruktansvärt, vad som händer nästa.
Tacksam på förhand för svaret. Svar.

06.05. -Irene. Jag har hittat hepatit C, typ 1, ALT och AST överskattas 3 gånger, virusbelastning 610000 exemplar, fibros F-2. Jag är 44 år, inga barn. Jag vill gå till IVF, och doktorn erbjuder behandling i 48 veckor och efter att ha väntat ytterligare sex månader. Kan jag skjuta upp behandlingen efter en lyckad IVF eller är det för allvarligt och jag har inget val? Svar.

06.05. -g / p / t /. Hej Meiya tsiroz.Gepatit C.Nemnogo zhitkosti # 40 ;! Ascites # 41;.Pech.pokazateli 3 gånger povyschenny.Netu pengar på dalneyschih isledovanie.Est svaghet kan T 37-37.2 något rashireniem vener pischevoda.Chto prenemat förutom interferon? Tack Svar.

06.05. -Zhanna Petrovna. Hej Behandlade billiga droger hjälpte inte. Kan jag fortfarande behålla mig själv med interferoner 3mln. en dag för ett år innan när nyatiya av ytterligare beslut om effektivare behandling? skador från detta skulle inte vara? Jag frågar eftersom umenja tredje genotyp och viruset snabbt från att gå med på monoterapi PCR-negativa och biokemi av en månad i norme.Spasibo dig. Svar.

06.05. -Vlad. tala om för läkaren, under passagen Pvt hepatit med hepatit om att eskalera på grund av den svaga droger eller sjukdom drugoy.Obychno att bota akut. Hur med hepatit i den meningen? Tack? Svar.

06.05. -Katia. zdravstvuite. efter pvt-hepatit med 10 dagar gör jag fibrotest. Om så är fallet, kan han visa resultatet av fibros mer än faktiskt eller mindre? Svar.

06.05. -Balenko Nikolay Ivanovich. Hej doktor Jag har hepatit C med genotypen 3a. Jag nekades utnämningen av fri pegasisa. De sa att med denna genotyp Pegasys inte är ordinerad gratis. För pengar säger de att du kan hacka någonting, och bara Altevir är gratis. Är det så?

Tack på förhand. Svar.

06.05. -Ruslan. Uvajaemaya Tatyana Vladimirovna, Spasibo za udelennoe vrema mne, ya smog nayti i prochest vash otvet na sayte jag posleduyu emu.
Eshe odin vopros mena interesuet - sleduet li moey jene sdelat privivku ili snachala nado sdat analizi toje? Kakov shans ee zarajeniya esli u ns bil polovoy akt ne predoxranenniy, nej ne zavershenniy, t.e. bez semeni? Svar.

06.05. -Shilkina Elena. Välkommen! För mig i det förflutna till året har definierat en hepatit av S. har bestämt sig för att påbörja behandling av Pegasysom och kopegusom, men upp till den första injektionen har överlämnat 2 gånger PTSR men har redan skickat till Moskva. Utan att vänta på resultatet började behandlingen, dvs. har gjort en nyxis och har spenderat på dryck 5 dagar i en tablett. Resultatet är negativt. inte farlig för hälsan då. att jag har gjort en injektion av Pegasys, om jag inte har bekräftat hepatit C. Tack för svaret! Svar.

06.05. -Babina Elena. Hej, jag skulle vilja höra din åsikt om pegasis och pegintron? Min läkare säger att med hepatit C med en 3 genotyp är en pegintron bättre lämpad, men Pegasys är lättare att tolerera. Är det sant. Svar.

06.05. -Zuykova Olga. God dag! Den kära doktorn, berätta eller säga med min vikt på 56 kg. och genotyp för hepatit C. 1, 2.700.000 belastning, vilken dos Pegasys och Copepus måste tas? Svar.

06.05. -Nevedomsky Oleg. God eftermiddag. Berätta för mig efter vilken tid PCR kan vara positiv efter avslutad behandling av hepatit C 1gen. 48 veckor av pegas och kopegus. Och hur lång tid tar det för att vara säker på att det inte finns något virus i blodet? Tack för ditt svar. Svar.

06.05. -Tatiana. Dobrij denj. Du menar hroni4eskij hepatitC. Diagnoz postavili mesjac nazad. Alat 64, Asat59. Poka ni4ego ne prinimaju serjoznogo. Pju hepoprotektori. Predlagajut delatj punkciju. Mogu li ja potjanutj s punkciej? Du menar o4enj ploho perevarivaetsja pi6ja.Tjazolij zivot. $ till mer delatj? Bol6oe spasibo! Bolnaja iz Latvii. Svar.

05.05. -Olga. Jag har hepatit C. ALT 29, AST 12, bilirubin 4. Är det möjligt att anta att levern fortfarande fungerar normalt? Tack för svaret. Svar.

Frågor och svar

För vuxna

För barn

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Med vänliga hälsningar, dmn, huvud. gastroenterologi avdelning,
Chef för centrumet för gastroenterologi och hepatologi vid läkarcentret "Lotos"
Pirogova Irina Yurievna

Frågor till hepatologer

Fråga: Bella Leonidovna, men berätta för mig hur mycket i ditt minne, eller enligt andra kliniska observationer eller källor, maximal frånvaro av HCV efter en framgångsrik HTV. Och hur många% av den totala vikten av de behandlade är helt härda (om det finns data då av genotyper) och helst för långa tider tack !?

svar: Enligt våra uppgifter, mer än 8 år. Och våra första patienter passerade bara kursen med korta interferoner, sedan dess var det ingen kombinationsbehandling. Det bör noteras att själva viruset upptäcktes för ungefär 25 år sedan, framgångsrikt började behandlas ännu senare, så medan det här är den maximala tidsramen för observation som vi kan orientera oss på.

När det gäller procentsatserna av botemedel utför vi inte sådan statistik av någon anledning: alla börjar behandlas under olika omständigheter, vilket har ett avgörande inflytande på resultatet och prognoserna. Därför diskuterar vi med varje enskild patient hans personliga förutsägelser, med tanke på alla omständigheter, inklusive ålder, kön, genotyp, levertillstånd, infektionstid (ungefär hur länge sedan, enligt tillståndet av fibros). Korrekt kunskap om patienten om sjukdoms mening och behandlingsmetod måste beaktas vid prognos och behandlingens kvalitet (doktorandens behörighet och erfarenhet). Trots att det finns en standard, för att klara kursen med framgång och övervinna möjliga komplikationer, är det bara möjligt med en behörig läkare.

Därför vill jag än en gång betona att när en patient startar antiviral terapi, ska han vara korrekt informerad om målsättningen för behandlingen, vilket kan uppnås i 100% av fallen (inte inklusive avancerad cirros):

hålla en hälsosam lever under lång tid, sluta cirros, förhindra cirros från att begränsa livet.

Fråga: Snälla, snälla, finns det ofta en sådan bieffekt av droger som håravfall?

Konsekvensen av att använda vilket läkemedel är interferon (Pegasys) eller ribavirin (Rebetol)?

Finns det någon skillnad i tillämpningen av Rebetol eller Copepus i den meningen? Och en annan viktig fråga för mig: själva behandlingen och varaktigheten av användningen av lekrartsov eftersom det påverkar människors hälsa negativt? I din praktik fanns det några avlägsna efterverkningar av en så långvarig användning av droger? Om så är fallet, vilka? Eller efter HTP kommer allt tillbaka till normalt? Tack igen för din hjälp!

svar: Håravfall beror på interferon, under vilken mikroelementkompositionen är bruten, inklusive minskning av zink. Försök att förlänga.

Alla biverkningar av förberedelserna efter avskaffandet av behandlingen passerar, håret växer. Det finns ingen skillnad mellan kopegusom och rebetol.

Fråga: Jag är på monoterapi med reaferon 3 mln varannan dag eftersom hepatit C i akut form

Det återstår att pricka 1 månad. Vid den tredje månaden av behandlingen gav jag PCR, - minus!)))

Efter vilken tid kan jag planera graviditet efter behandling?

svar: Sex månader efter avslutad behandling.

Fråga: God eftermiddag. Igår fick resultaten av tester för hepatit. Antikroppar av HCV JgG och JgM hittades, jag är inte mycket i chock. Jag hade 11 år sedan hepatit B, men jag botade det, dessa bekräftas av analyser. Den sista gången han tog testerna för 10 år sedan, på en betald klinik, visade att virusets närvaro omedelbart gick till en fri klinik, är resultaten negativa... kan det finnas ett fel i studierna igen? Den andra frågan: Om det inte är ett misstag, kan jag få ett barn utan konsekvenser för min fru och barnet? Den tredje frågan: om det är nödvändigt att skicka den upprepade analysen? Den fjärde frågan är: hur seriösa är dessa test, eller om det blir nödvändigt att få mer detaljerade resultat? Fråga fem: Jag är förlovad i ett gym, om det är nödvändigt att sluta lektioner eller det kommer inte att skada, jag mår bara bra, inget gör ont, det finns ingen illamående.... Denis är 29 år gammal.

svar: Ett fel kan uppstå, ge en upprepad analys av antikroppar. Om ett positivt resultat bekräftas, ge PCR. Även om viruset är detekterat, och inte bara antikroppar, kan du få en baby. Kontraindikationer för träning i gymmet är inte.

Fråga: Jag har hittat antikroppar, det betyder inte att detta är hepatit C? Och till den punkten kunde du inte dechiffrera "PCR"... och hur överlämnar den (bloddonation)? Tack på förhand...

svar: Förekomsten av endast antikroppar betyder inte en diagnos av hepatit. Endast efter bestämning av viruset i blodet med PCR-metoden (polymeraskedjereaktion) kan ett positivt resultat diagnostiseras.

Fråga: God eftermiddag, kära doktorer!

Var snäll att berätta-HTP för att undvika fel i analysen av KLA med leykoformuloy-how som krävs för att lämna över en blod venös eller kapillär? Eller är det irrelevant? Och en räkning av indikatorer bättre manuella eller på analysatorn?

svar: Det är nödvändigt att ta venöst blod. Att räkna på analysatorn är bättre, men ibland med en signifikant avvikelse från referensvärdena gör läkaren ett smet, ser in i mikroskopet och räknar manually.

Fråga: God eftermiddag! På mig har en hepatit Med, en genotyp 1b + 3a, (eller 1b + 1a i olika laboratorier definierat eller bestämt på en diverse), vikt 40 kg. Början av HTP i slutet av 2008. Jag fick reaferon-EU 3mln.mE 3 / p per vecka, reapeg-800 mg per dag. Efter 6 månader var PCR-resultatet positivt. Samtidigt ökade ALT-hastigheterna (31,2 med en hastighet upp till 12 E / L) och AST (15,9 med en hastighet upp till 12 E / L). Under de närmaste 6 månaderna tog jag mediciner för att sänka dessa parametrar (fosfat, heptral, hepatosan) och väntade på min tur i natten. projekt. I natten. Projektet omfattade mig inte i slutändan och jag fortsatte behandlingen ensam. Ny kurs: Alpharone 1,5 miljoner IE 3p / vecka, inharone 500.000 ED 3p / vecka, Rebetol 4 tabletter dagligen. I den första månaden av denna behandling, PCR igen "+". Jag fick höra att månaden inte är en indikator, efter ytterligare 2 månader igen, "+". Samtidigt, alla andra indikatorer (biokemi, UAC i normen). Under hela behandlingen tog jag aldrig analys för virusbelastningen, efter det att den positiva PCR hade passerat hade jag det - 15.200 Me / ml (36480 exemplar / ml). Nu tilldelades jag Roncoleukin 500 000 ED 2r / vecka. - inom 3 månader Därefter fortsätter PVT med andra preparat av interferon och ribavirin. Jag har inga pengar för paj. Vad tror du, vilka droger ska jag behandlas och hur sannolikt måste jag botas? I förskott tackar jag för svaret.

svar: I ditt fall om det inte finns några kontraindikationer för standardbanan, de optimala doserna 3 Mill. Kortlivad något interferon (välj efter pris), företrädesvis 800 mg dagligen + någon ribavirin (4 tabletter). Beroende på resultaten efter 1 och 3 månader, kan behandlingstiden ökas till 72 veckor (istället för standarden 48). Med denna behandling kan du förvänta dig resultatet. Om du bestämmer graden av fibros i fibroscans, blir det lättare att förutsäga resultatet.

Fråga: I 1990, efter ett besök hos tandläkaren, diagnostiserades jag med hepatit B-antigen. Jag var på sjukhus med mycket svår hepatit, svår yellowness, smärta i levern. Vid behandlingen användes prednisolon. Efter sjukhuset kvarstod allvarlig smärta i flera månader. Under 2005 upphörde hepatit B, men hepatit B-antigenen uppträdde. Analys 11.01.2010 genotype 1 rnk 8.3 * 10 ^ 4. hur man förklarar förändringen i viruset

svar: Virus kan inte förändras och omvandlas till varandra. Möjlig förklaring av din situation är att du hade akut viral hepatit B, som slutade i återhämtning, vilket händer ofta. Och nu har du (ingen vet hur och när) hepatit C-viruset, vilket kanske kräver behandling.

Fråga: Idag passerade fibroskopi, slutsatsen: Enligt leverans elastografi var elasticiteten 13,1 KPa, vilket motsvarar graden av fibros F4 (cirros). framgångsgrad 84% (som jag inte vet)

Genotyp av HCV 2

viral belastning 5,040kp.m. = 5,0 * 10 i 3 grader

AFP Marker 10.0

Nu väntar jag på resultaten av biokemisk analys.

Berätta för mig vad är mina möjligheter till återhämtning och är de ändå? Behöver jag en levertransplantation?

Behöver jag terapi och hjälper det?

Kommer de handikappa mig?

svar: Sådana indikatorer på fibroscan kan tolkas som uttalad fibros och initial cirros. Det är nödvändigt att utföra antiviral terapi för att minska fibros, stoppa processen. Detta är ganska möjligt. Medan cirrhosis kompenseras kan man även få sin omvänd utveckling.

Fråga: Hur man förstår "cirrhosis kompenseras".

Tror du att det finns behov av levertransplantation?

svar: Kompenserad cirros är när levern fungerar och klarar av de grundläggande uppgifterna. Tänk inte ens på levertransplantation, du kan göra det utan henne. Du behöver bara hitta en behörig läkare för att starta behandlingen. I händelse av fysisk oförmåga vet jag inte, förmodligen med cirros ger funktionshinder.

Fråga: Hej! En fråga av denna typ kan du först döma levern när det gäller alt och asth? Fibroscan utses endast för juli. Alt 26 Apr 29 Tack.

svar: Med dessa indikatorer kan man bara säga att allvarlig förstöring av leverceller inte uppstår. Faktum är att du kan få information om levertillståndet på ultraljud i bukhålan.

Fråga: Kära herrar!

Snälla snälla, till mig en genotyp 1B. (mannen, 48, vikt i norm eller takt). Varje år tar jag prov från 2002. De senaste 3 åren har jag AST och ALT inom normen, och i år 15 respektive 10 år.

Även blodkemi av blod är i åratal normal.

En biopsi gjorde länge: februari 2003.

Slutsats: Den molografiska bilden av kronisk hepatit C med IGA = 4-5 poäng med minimal fibros av portala områden.

Behöver jag börja behandling? Behöver jag en andra biopsi (fibroscan)? Om så är fallet, hur ofta?

Min läkare säger att medan det finns tillräckligt med kurser som stöder levern (Ursofalk, etc.), nu är han borta, och jag är oroad över hastigheten på fibros. I allmänhet vilka tester är determinanterna för HVC-kontroll?

Tack på förhand.

svar: Nivån av ALT och AST motsvarar inte alltid svårighetsgraden av fibros, vars grad bör bestämmas hittills (företrädesvis fibroscan). Det är den avgörande faktorn för hepatit C. Beroende på resultatet planerar du en taktik: vänta en gång till eller starta behandlingen. Graden av bildande av fibros är alltid individuell, så du kan bara svara på denna fråga på följande sätt: Bestäm graden av fibros från tid till annan, exempelvis en gång om året eller två år. Ingen avbröt möjligheten att initiera terapi och med låg fibros. Det är känt att ett stabilt virologiskt svar är lättare att erhålla, desto mindre är ett virus i kroppen. Dessutom är den prognostiskt viktiga faktorn ålder. Denna faktor förvärras med åldern.

Fråga: Hej.

Kan snälla snälla. Jag har Gepps. Kan han gå till Hepatit B eller Hepatit A? Min läkare rekommenderar att jag vaccineras mot dessa hepatit. Men jag förstår inte, är det meningsfullt? Jag är på något sätt rädd för alla vaccinationer... Är det värt att göra, ge råd....

svar: Hepatit C kan inte gå in i någon annan hepatit. Jag rekommenderar också dig att ta ett vaccin mot hepatit B av säkerhetsskäl, eftersom infektionen med B-viruset mot bakgrunden av det C-virus som redan existerar är möjligt, vilket kommer att förvärra din situation. För inokuleringen måste 3 tester lämnas in: HBsAg, anti-HBcor, anti-Hbs. Om alla tre är negativa. då kan du få vaccinerade. När det gäller viral hepatit A, då enligt din önskan. Det är en sjukdom med "smutsiga händer", ibland är det svårt och med en vistelse på sjukhuset i 3-4 veckor, men slutar alltid i återhämtning.

Fråga: Bella Leonidovna,

Jag har en annan fråga till dig. Berätta varför, vad visar ALT-analysen? Det var då jag genomgick undersökning i hepatologikliniken i början av december, var ALT 3,3. Förra veckan tog jag analysen från min läkare och ALT är 0,1. Läkaren sa att det här är normen. Hur kan detta vara? Vad betyder detta?

svar: ALT-indexet reflekterar den inflammatoriska processen i levern, på ett enkelt sätt, indikerar destruktionen av levercellerna under påverkan av några faktorer (inte nödvändigtvis viruset). Kronisk viral hepatit latent stadium innebär sannolikt att viruset inte multiplicerar och det finns inget blod i blodet (PCR-negativ.?). I detta fall krävs observation: en gång vart 6 månader bör PCR utföras för att bekräfta frånvaron av en aktiv virusprocess.

Fråga: Berätta för mig, snälla, behöver jag förbereda mig för elastometri? Går det också på en tom mage?

Tack på förhand för svaret.

svar: Det är önskvärt på en tom mage.

Fråga: Hej hepatit "C" hittades i 2000, men det gör ont i levern under en lång tid, jag kan tillbringa Pvt efter 3 år, överlämnas till markören några gånger, alltid sätta, total bilirubin-22,4 / tymol-5 / ALT-0,93! / ACAT-0,75 / kolesterol 5,3 / ultraljud lever, den högra loben 12,7 * 9,9 / 5,4 * vänster-5 / -smooth konturer / ehoplotnost förbättrade / intrahepatiska gallgångar, icke expanderbar / Vienna portal -1,1 slutsats-hr läkare, hepatit / tim, holitsistit / tim, pankreatit / pyelonefrit / nefrometioz utsett-Kars gepabene, Essentiale, hofitol, Odeston, gepadif, geptral, ursosan, supervit fråga: hur gör jag hålla på Vad är dessa flera år gamla? Hur stödjer du levern före pvt? ps: Genotyp och virusbelastningsanalys har endast tilldelats / tack i förskott /

svar: Det är bäst att behålla levern med ursosan och fosfoglyph. Men kontrollera fortfarande fibros på fibroskane för att vara säker på att du kan vänta tre år. Levern gör inte ont, troligtvis är dina klagomål förenade med cholecystit och pankreatit.

Fråga: Hepatit C. Infektionstiden är okänd, upptäckt-2003. ALT 3 månader sedan 44 (normen 40). före detta - normen, AST-norm. US-diff. Förändringar. Fibroscan-F0. 37 år gammal, genotyp 2.

Berätta för doktorn om det är möjligt att överleva utan behandling i mitt fall till ålderdom eller ändå att skicka eller ta PVTak så snart som möjligt?

svar: Jag vet inte vem som kan svara på denna fråga. Risken för att utveckla svåra komplikationer är, när det händer, ingen vet, hos alla är graden av bildande av fibros annorlunda. Du kan vänta med behandlingen, det är säkert. Titta på processen. Om situationen blir värre (jag menar fibros), kommer du att tänka på behandlingen.

Fråga: Hej! Startade för 4 dagar sedan att ta verklig terapi på en dag + ribarin 5 kapslar om dagen.

Efter den första injektionen av realiron blev jag överkokt och vaknade upp med en skarp smärta i mina ögon, redan i 4 dagar lät jag smärta i ögonbollarna och gav ont i huvudet, illamående observerades. Vad ska jag göra?

svar: Denna beskrivna bieffekt av droger. Just i fall, kolla fundus och tryck från ögonläkaren. Om allt är i ordning, kan du lindra smärtan av ögondroppar dexametason.

Fråga: Kära läkare, hej.

Min dotter är 9 år gammal. HCG fördes till henne under operation i barns ålder. Hon har en permanent medicinsk guide från BCG. Levande vaccinationer, vi gör det inte, för Jag är rädd för komplikationer. Och läkarna säger inte heller något. De säger i smittsamma sjukdomar, låt dem vaccinera i en klinik. I en outpatientavdelning: låt de infektionssjukdomar besluta...

svar: Klargöra situationen med viral hepatit. Om det är aktivt (PCR-positiv ALT är hög), bör man tänka på antiviral behandling. Om det är inaktivt kan du göra vaccinationer.

Fråga: Kära läkare, gjorde igår den sista pegasen (24 veckor, 48 år, genotyp 2, "-" från 6 veckor, blod inom ramen för terapeutiska normer, alla PVT). Oavsett om det finns mig kopegus förra veckan om det fysiskt kan överföras eller bära det eller jag kan, men den moraliska statusen lämnar mycket att önska. Tydligen har stämningen för OEM-änden arbetat före tid. Kan det betraktas som en allvarlig risk för efterföljande misslyckande med en sådan prematur "paus" i terapi? Tack.

svar: Hela veckan efter injektionen ligger interferon i blodet. Dess effekt förbättras många gånger i närvaro av ribavirin. Därför blir det bättre att slutföra kursen som det borde. Men inget hemskt kommer att hända om du inte längre kan övervinna avviket mot ribavirin och sluta ta det.

Fråga: Berätta för mig hur du uppträder på semester i soliga länder. Jag hör först om UFO: s negativa inverkan och solar alltid mycket på sommaren, kan jag inte gå någonstans?

svar: Självklart kan du gå. Och du kan även sola till 10:00, när solen är infraröd. Solbränna visar sig underbart. Efter kl 10 eller måste du lämna havet, eller vara i skuggan.

Fråga: Doktor, snälla hjälp mig! Jag ber dig. Jag väntar på en baby, en period på 5 veckor, på rekordet berättade för att komma efter semestern. Jag bestämde mig för att gå och lämna över några tester själv! Har överlämnats på en HIV och en hepatit Med en HIV är den negativ, en hepatit Med: - IgG-posit. Kpea-15,5 KpLZ-14.8 vid blodtransfusion stationen, där jag gick, det gjorde jag inte säga något, gav bara klippa-t och uppmanas att besöka en infektionssjukdom, honom får jag bara en vecka senare, jag hade bara en fruktansvärd depression, make passerade också, han hade alla otr. Jag är inte drogmissbrukare, jag har inget promiskuöst sexliv. Doktor snälla, om det inte är svårt för dig att dechiffrera mina tester. Jag kan bara inte hitta en plats för mig själv. Finns det ett fel? Innan jag tog testet tog jag en tablett inuti. Dufaston, folsyra, VitE.

Tack på förhand för svaret!

svar: Du har hittat antikroppar mot hepatit C-viruset och inte i ett specialiserat laboratorium. De siffror de citerar är INGENT, eftersom de inte betyder något. analysen svarar på frågan JA eller NEJ, det är inte kvantitativt (hur mycket?). Denna analys, om den bekräftas, tillåter ännu inte diagnosen hepatit, eftersom det fortfarande är nödvändigt att bekräfta förekomsten av viruset genom PCR. Då kommer vi att diskutera diagnosen. Innan det, var inte panik.

Fråga: Tala om för mig om det blir meningslöst för HCV-terapi, med en parallell serie droganvändning av opium (heroin, tramadol, etc.) ?? Det är tydligt att det finns möjlighet för återinfektion till följd av gemensam användning, belastningen på levern och prochee.Est det någon grundläggande kontraindikationer?

svar: Användningen av läkemedel under antiviral behandling är formellt förbjuden. Läkaren har ingen rätt att ordinera behandling tidigare än 6 månader efter att ha nekat att ta droger. Detta är den rättsliga sidan av frågan. Medicinsk är möjligt att återinfektion genom intravenös administrering av läkemedel, deras toxiska effekt på levern och försvårande biverkningar av läkemedel, inklusive nervsystemet och psykologiska tillstånd (depression, irritabilitet etc.).

Fråga: har hittat information om den georgiska Professor Zurab Kakabadze, som utvecklat en metod för att odla en ny lever direkt i patientens kropp, men alla gamla Infa, säg mig var att läsa om den senaste forskningen inom detta område, och i allmänhet om GEPS indikation för sådana operationer.

svar: Glöm det, det är pseudovetenskap och falsk konst.

Fråga: Hej, när du registrerar dig på graviditeten upptäcktes hepatit S.Delo att jag har tvillingar i sig att veta om denna fruktansvärda sjukdom, men nu det viktigaste - att föda friska barn.

svar: Hepatit C-virus passerar inte genom placentan under graviditeten i överväldigande majoriteten av fallen och barn överförs inte. Se till att barnen är friska, du kan ca 2 år efter födseln och gör test.

Fråga: Jag har en son, han är nästan 7 år gammal, kan jag infektera honom med hepatit C med en kyss?

svar: Du kan inte infektera din son.

Fråga: Hej! Jag är på vecka 24 i antiviral terapi, vid vecka 12 visade analysen negativ HCV. Min fru blev gravid, hur sannolikt är barnets patologi, om fruen är frisk och jag tar drogerna? Och kommer det genetiska centret att kunna identifiera alla hot?

svar: Din läkare var skyldig att inte bara informera dig om att graviditet under behandlingen av en partner är helt utesluten, men också att ta med dig ett skriftligt samtycke till behandling med hänsyn till den mottagna informationen. Instruktionerna för ribavirin indikerar att graviditet vid användning är strängt kontraindicerat. Kanske är det här en omvärdering och återförsäkring av drogtillverkare, men de vill inte ta ansvar för eventuella konsekvenser för barnet.

Fråga: Hej!

På mig en hep Hep i inaktiv fas + antikroppar gep S. Vid fru analyserar på alla hepatitiserar det är negativt. De vaccinerade henne (Angieriks) enligt schemat 0-1-2-12. Erhöll 3 doser. Det tog 3 månader efter den tredje vaccinationen. Analys på aHBS-inte hittad.

svar: Vi hade flera personer med en liknande situation. Det handlar inte om kvaliteten på vaccinet, utan en fråga om immunsystemet. Upprepad vaccination med ett annat läkemedel är inte effektivt (vi försökte). Effekten uppnåddes med administrering av immunofan (injektioner) 5 ampuller varannan dag. Efter avslutad kurs varannan dag inleddes en andra kurs av vaccinationer (Engerix) enligt standardschemat.

Fråga: Vänligen berätta om det är möjligt efter att HTP igen smittats med samma genotyp av hepatit C?

svar: Denna fråga är svår att svara på. Det är teoretiskt möjligt, men du kommer aldrig att svara på frågan om viruset som visas i blodet är en följd av ditt återfall.

Fråga: Jag ska till HTP. Läkaren säger först att du behöver bota opisthorchiasis, och för att behandla det måste du sänka ALT. Jag genomborrade 10 injektioner av "Heptral", ALT föll från 157 till 90. Läkaren sa att du måste minska till ALT = 60 och utses för att dricka Hepa-Merz. ALT ökade igen - jag känner mig själv. Idag passerade jag analysen av biokemi, imorgon kommer att vara redo. Läkare berätta för mig hur kan jag minska ALT till 60 för att behandla opisthorchiasis?

svar: Försök att fortsätta heptral i tabletter 2 på morgonen och 2 vid lunch. Efter 2 veckor, övervaka ALT. Om det minskar eller stabiliserar åtminstone, är det möjligt att ordinera ett läkemedel från opisthorchiasisen.

Fråga: Händer det att det finns ett hepatit C-virus i kroppen, men det finns ingen anti-HCV? Analys för anti-HCV gavs 3 månader sedan och för en vecka sedan, på två olika sjukhus, och båda analyserna var negativa. Om det är nödvändigt att överlämna den extra utvidgade analysen av hepatit C-markörer eller dessa är det tillräckligt för att exakt säga att hepatit C inte är närvarande?

svar: Dessa tester är tillräckligt, inget annat behöver hanteras. I frånvaro av antikroppar är viruset extremt sällsynt, till exempel med allvarlig immunbrist.

Fråga: Kära Bella Leonidovna!

Har gjort USA av en lever och en cholisk bubbla. Levern är normalt, men i gallblåsan fann sanden - jag citerar: "I hålrummet i gallblåsan hyperechoic inneslutningar på baksidan av 2 1,6 mm med en tydlig akustisk skugga i izehogennoy suspension" Sam bubbla ökas inte, men väggen är förtjockad - 3.4 mm. Läkaren erbjöd sig att ta Ursofalk och Chenofalk 2 flikar en natt i 3 månader för att försöka "lösa upp" sanden. Är det lämpligt? Vad är din åsikt? Och jag läste att chenofalk kontraindicerat i hepatit... Tack på förhand för svaret.

svar: Alla droger av deoxikolsyra kommer att vara användbara för dig, eftersom de normaliserar metabolismen på ett sådant sätt att det förhindrar bildandet av gallstenar. Av dessa läkemedel är det vanligaste Ursosan (Tjeckisk-gjort) och Ursofalk (Tyska). De är desamma. Kursen är lång, inte mindre än 3-6 månader. Doseringen beror på vikten av 2-3 kapslar på natten. (10-15 mg per 1 kg kroppsvikt). När det gäller chenofalken gör det inte ont, men det är möjligt utan det.

Fråga: Hej kära doktorer. PSH passerade 2 år sedan. Hepatit C, 3A. Allt är OK PCR minus.

Men ca 8 månader avskyr den starkaste svagheten, som före behandlingen. Har överlämnat ett blod. Trombocyter (330) och beta-globuliner (21) uppblåses, de återstående parametrarna är normala.

Snälla snälla, vad kan det betyda på vad överskattningen av trombocyter specificerar?

Tack så mycket, med respekt Elizabeth.

svar: Detta är inte så stort antal blodplättar, vilket kan ses som deras patologiska ökning.

Fråga: U.Doktora!

Mannen, BALBES, tog en pegasus med honom i bilen i 3 timmar! Att nu (Peg) har försämrats från det som har värmt upp till ett rum. temp. Nu är han i kylskåpet.

svar: Det är okej med Pegasys för den här tiden i bilen hände inte.

Fråga: God eftermiddag! Snälla pzhl, hos mannen vid infångning av analyser före operation på sjukhus i blod, har upptäckt antikroppar av en hepatit med. De sa att när han hade haft hepatit C, men nu är allt i ordning. Vad betyder det? Än det hotar mig och framtida barn. Är det sant att sådana test ska tas på en tom mage, tog mannen makten omedelbart efter middagen, om det kunde finnas ett fel i analyserna. Det är väldigt viktigt att veta allt, för jag är bara chockad av diagnosen, han är inte drogmissbrukare, innan det fanns inga operationer, bara i armén gjorde han tatueringar, men alla verkar bli testade för sådana infektioner.

svar: Antikroppstestet som görs på sjukhuset måste kontrolleras i ett bra laboratorium och om de bekräftas gör en analys på PCR. Endast i fallet med detta positiva resultat kan vi prata om diagnosen viral hepatit och först då har du frågor som rör denna diagnos. Ha inte bråttom att oroa dig, först förstå diagnosen.

Q: Jag hörde att under behandlingen med antivirala läkemedel gep med många biverkningar. Är det möjligt att återställa? Finns det irreversibla biverkningar?

svar: Återhämtning sker nästan alltid.

Fråga: Min medborgare hittade hep C ungefär ett år sedan. Hur ofta ska jag kolla?

svar: I princip måste du i varje fall ta provet var sjätte månad.

Fråga: Vänligen förklara. Det är tillrådligt att dricka örtte typ Gepar fytosanitära måltid eller ta tistel för att upprätthålla levern när den blir tillgänglig hepatit B bärare tillstånd med låg virusmängd och normal biokemi.

svar: Du kan ta några te. De kommer inte att skada. Men de hjälper inte heller. Låg viral belastning från detta kommer inte att minska. Närvaron av viruset i blodet eliminerar vagnens diagnos. Din diagnos är kronisk viral hepatit med minimal aktivitet. Det kräver kontroll, och inte bara biokemi, men ultraljud. Det är tillrådligt att göra fibroscan för att äntligen lugna sig och inte tänka på den möjliga risken för allt fortfarande multiplicera viruset.

Fråga: Är det möjligt att "straffrihet" ansökan tsikloferona och liknande preparat (i form av injektioner inom ramen för systemet..) för att hålla kroppen på obestämd tid, tills det finns gratis pengar att interferoner? Jag har redan genomgått årets gång 3 år sedan och jag kommer ihåg att det var mycket bra under året ungefär. Även återhämtat då.

svar: Det är möjligt med alla effektiva medel att behålla levern före behandlingens början. Naturligt att kontrollera detta leverförhållande är inte bara subjektiva känslor (de är också viktiga), men det viktigaste är att inte korsa gränserna för leverskador, varefter effektiviteten av behandlingen är kraftigt reducerad.

Fråga: Hej, snälla svara på frågan. Jag har HepB + S. Sdavali analyser till barnet (2 år)

HBsAg-inte avslöjad

antiHBcor-Detect

anti-corlgM-avslöjade inte

antikroppar mot hepatit B

Upprepa testet för markörer 2 gånger. Samma resultat. Övergiven PCR på hepatit B avslöjas inte.

ALT-0,45 (obegripliga enheter -liknande μmol eller mmol)

AST-0,49e л (normen är upp till 0,40)

Efter testerna, ett år passerat, ser läkare-inf och barn och vuxna inte behovet av att återta testen igen. Vänligen förklara vad det här är?

svar: Analys av anti-HBcor-positiv. indikerar en kontakt med B-infektion, som slutade i återhämtning, eftersom markören för närvaron av HBsAg-viruset är negativ. Det kvarstår frågan om produktion av antikroppar (anti-Hbs), vilket med ett positivt resultat innebär en fullständig återhämtning med bildandet av naturlig immunitet. Således kan det finnas en punkt i ditt barns historia med viruset.

Fråga: Kära Bella Leonidovna! Min baby är två år gammal. Huruvida det är möjligt att överlämna en analys på RNA HCV, omedelbart inte överföra antikroppar? Tack på förhand för svaret.

Fråga: Kära Bella Leonidovna! Nyligen överlämnat analysen på markörer av alla hepatitiser. Har fått anti HAV positivt. Kan det här vara ett laboratoriefel? Jag tolererade inte hepatit A, gulsot var aldrig. Eller jag led en hepatit Och så att säga "på ben"? Eller är det omöjligt? Finns det något annat sätt att få antikroppar mot hepatit A, förutom efter att ha fått det?

Tack på förhand för svaret.

svar: Det andra sättet att få antikroppar mot hepatit A är vaccination.

Fråga: Hej doktor! Hjälp! Jag har lidit av GEPPS sedan 1997. (utan HTP, jag håller stödjande behandling) födde två barn, den äldre kontrollerades om tre år. GEPPS identifierades inte, men den yngre hittades, hon var tre år gammal! Hur man börjar och vad man ska göra nästa vet jag inte! För det första dottern! Det visar sig att hon har kontrakterat i utero? Eller vid tidpunkten för leveransen. Födelsen ägde rum genom kejsarsnitt. Jag matade henne inte med bröstmjölk. Och kan det bara vara mina antikroppar?

svar: Det är nödvändigt att undersöka barnet (antalet undersökningar du vet, om du är bekant med problemet) och leta efter en pediatrisk hepatolog. Barn behandlas väl, med goda förutsägelser, om behandling påbörjas i tid.

Fråga: Kära kollegor (hon tog examen från det ryska statliga medicinska universitetet på 95 m), jag lider av GEPPS redan med 94 g - jag transfekterades med erytrocytmassa. Genotyp 1b. Processen verkar vara inaktiv, trances är nästan alltid normala, ibland obetydliga. stiger. För ett år sedan gjorde eller gjorde en fibroscan - en fibros 0. Denna vinter gjorde eller gjorde USA med doplerom - har sagt eller sagt att det är normalt. Jag behandlades inte med något annat än hepatoprotektorer.

Samtidigt torterade hon sömnlöshet med brutalitet. Jag har inte sovit utan sömnpiller i ett år - men på dagtid vill jag nästan alltid sova.

På natten när jag inte sover: den obehagliga dra känsla i epigastrisk och övre högra kvadranten, takykardi, gasbildning, ibland spastisk känsla i tarmen. Allt detta är också på dagtid, men inte så märkbart. På senare tid har några konstiga attacker av plötslig svettning och svaghet lagts till.

Undersökt allt hon kunde: gjort en uzi zhkt, gastroskopi, passerade sköldkörtelhormoner - det verkar som allt är bra.

Fråga: Är detta symptomkomplex associerat med levern, nivån på viremi eller generellt med gepsom?

Om det inte är helt orelaterat - vad mer kan det vara? Hjälp råd, pliz - Jag vet inte vem som ska springa, arbetsförmåga på noll (((((

Hepatologer säger att detta inte är vårt, men geps ska behandlas... Ja, jag är redo att behandla någonting, bara för att göra saker bättre. Men om jag börjar behandla geps, och allt detta inte kommer att fungera, men det kommer att förvärras av biverkningarna - då kommer jag att ha en full kerdyk..

svar: Sömnstörningar - sömnighet under dagen och sömnlöshet på natten - detta är ett ganska frekventt icke-specifikt symptom på viral hepatit. Om du inte har några allvarliga skäl till att behandlingen ska skjutas på obestämd tid, är det bättre att starta behandlingen. En bra hepatolog kommer att välja dig samtidigt behandling för att normalisera ditt tillstånd. Vi talar ofta om biverkningar av antivirala läkemedel, men enligt vår erfarenhet, försämras det allmänna tillståndet ganska ofta, men förbättras signifikant från tidpunkten för inledandet av behandlingen.

Fråga: Bella Leonidovna, men det händer, så att säga, "jaundiced" hepatit A?... dvs. Har fångats, har varit sjuk, men utan gulsot?

svar: Gulsot former av hepatit A kan vara. De uppenbaras av sjukdom, feber och andra icke-specifika symptom som liknar influensa eller ARI.

Fråga: Var snäll och vad visar ALT-analysen? Det var då jag genomgick undersökning i hepatologikliniken i början av december, var ALT 3,3. Förra veckan tog jag analysen från min läkare och ALT är 0,1. Läkaren sa att det här är normen. Hur kan detta vara? Vad betyder detta?

svar: ALT-indexet reflekterar den inflammatoriska processen i levern, på ett enkelt sätt, indikerar destruktionen av levercellerna under påverkan av några faktorer (inte nödvändigtvis viruset).

Fråga: Hej.

Berätta för mig vad det betyder kronisk viral hepatit med latent stadium? I medicinsk terapi för hepatit behöver det för närvarande inte. Tack.

svar: Kronisk viral hepatit latent stadium innebär sannolikt att viruset inte multiplicerar och det finns inget blod i blodet (PCR-negativ.?). I detta fall krävs observation: en gång vart 6 månader bör PCR utföras för att bekräfta frånvaron av en aktiv virusprocess.

Fråga: Bella Leonidovna, berätta för mig, är det ofta misstag i analyserna? Om det första testet ges för hepatit var resultatet positivt, och när den andra hepatit inte hittades, kan du vara säker på att det inte finns något virus? Tack på förhand.

svar: Fel i analysen är, men oftast är det en analys av antikroppar mot viruset C, som laboratorierna själva gör vid polykliniker, sjukhus, dispensar etc. Dessa test måste bekräftas (kontrolleras) i andra laboratorier. När det gäller din analys: Det finns ingen sådan "hepatit C" -analys. Det finns en analys av antikroppar mot viruset (anti-HCV), vars resultat kan bero på analysens kvalitet, dess tillförlitlighet måste bekräftas en gång, eftersom den är positiv under hela livet. Den andra analysen med PCR-metoden bestämmer närvaron av viruset i blodet. Det kan förändras: om viruset multiplicerar, kommer det att. Om det inte reproducerar, är det negativt. Dessa ändringar kan noteras på kort tid, till exempel i en månad eller snabbare.

Fråga: Jag har resultat, jag är inte professionell, men jag förstår att resultaten inte är bra. RNA av hepatit C-virus (kvalitativ studie) Resultat: Detekterat; Referensvärden: Ej upptäckt. Berätta för mig, vad är referensvärden och vilka andra test ska jag ta? Att fortsätta att genomgå en behandling. Tack på förhand. Med otålighet väntar jag på ett svar.

svar: Nu när du har en positiv PCR för närvaron av virus i blodet, är det möjligt att diskutera diagnosen hepatit C, som teoretiskt kräver behandling. Referensvärden är på ett enkelt sätt normala värden. För PCR är viruset C normalt för en person ett negativt resultat, det vill säga frånvaron av ett virus i blodet. Men innan beslut fattas, behöver du en specialiserad undersökning som ger följande information som krävs: om virus (genotyp och kvantitet) i levern (ultraljud, biokemiska analyser och fibroskanirovanie önskvärt att bestämma graden av leversjukdom som orsakas av ett virus). Dessutom har denna behandling kontraindikationer som bör uteslutas. Alla dessa frågor måste diskuteras med en kvalificerad hepatolog.

Fråga: Hej, kära och älskade våra läkare!

På mig en sådan fråga: Genom vilken tid efter terapi är det möjligt att göra eller göra operation under den allmänna eller vanliga narkosen? Det oroar mig, för gynekologen sa att jag måste göra operationen, ta bort polypoten och sa att detta inte kan försenas...

svar: Om HT-formuleringen inte har förändrats eller om den redan har återhämtats, är operationen inte kontraindicerad. Med andra ord, beroende på klinisk analys av blod, blodkoagulering och leverstatus med värdet av ALT och AST, är frågan om möjligheten till operation under allmänbedövning löst. Inga andra omständigheter av antiviral behandling påverkar detta.

Fråga: Data från min epicris

Huvuddiagnosen: Akut hepatit C, isterisk form, medium-tung kurs

Associativ: kronisk cholecystit (exacerbation)

totalt blodprov (15/07/09) er-3,9 × 10 12 / l, HB-129 g / l, L-6,4 × 10 9 / l: e2, n6, s45, 143, m4. СОЭ5ММ / timme

allmän urinalys (15/07/09) utan speciella egenskaper

Biokemi (16/07/09): Allmänt bilirubin- 180 mmol / l, ALAT-650 U / L, tymol test-7,6 enheter, amylas 20 U / l alkaliskt fosfatas-210 U / L, socker 4 5 mmol / 1, urea 6,5 ​​mmol / 1

Biochemistry (20/07/09) totalt bilirubin-90 μmol / l, AlAt-447 E / l, tymol-test-8,0 enheter, alkaliskt fosfatas-248E / l

Biochemistry (27/07/09) totalt bilirubin-40 μmol / l, AlAt-157 E / l, tymol-test-8,0 enheter, alkaliskt fosfatas-248E / l

Resultatet av ELISA på markörerna av VG från 15/07/09 i blodet avslöjade antiHCVIgM, antiHCVIgG (kärna).

PCR från 21/07/09 negativ

Ultraljud (16/07/09) Lever: höger lob 13,9 cm, vänster 6,9 cm, parenkym homogen. Det finns ingen kolestas Gateven 1,0 cm, holedoch 0,3 cm.

Bukspottkörteln: 2,5 × 1,3 × 2,4 cm, strukturen är enhetlig.

Gallbladder: 7,0 × 1,7 cm, vägg 0,4 cm, komprimerad, böja i nacken, konkrement frånvarande.

Mjälten är 10,7 x 5,4 cm, strukturen är likformig

Slutsats: kronisk cholecystit

Behandlingen utfördes på ett sjukhus. bas- och infusionsbehandling, riboxin, askorbinsyra.

rekommenderat:

1) Överensstämmelse med kost

2) alfa-interferoner för 3 miljoner varannan dag / m-6 månader

3) ursosan 2t * 1 gånger om dagen (jag dr dr hypotoprotectors)

4) kontroll av SH- och PCR-markörerna för närvaro av RNA (efter tre månader) den första månaden efter det att sjukhuset fick blod ökade altet något.

Den andra månaden gavs fortfarande - exponeringen av alla indikatorer till ett ideal

Den tredje månaden gav fortfarande ett blod för alla indikatorer ett ideal

Tre månader efter sjukhuset passerade PCR + och passerade markörerna på ett nytt sätt (13.10.09) - alla antikroppar började vara närvarande

(anti-hcv-igm-2,440 l,

anti-hcv-igG (kärna) -3,060 1,

anti-hcv-igG NS3-3.024,

anti-hcv-igG NS4-2.831L,

anti-hcv-igG NS5-2,381L.

Indexet av aviditet är 94%)

Kanske som den första PCR var + kan i detta laboratorium testsystem är inte känsliga (detta menar jag att den andra gången då de lämnas PTSR överlämnas omedelbart i 3 laboratorier, detta har visat - i de andra två (av vilka en är de finaste i Rostov och Rostovregionen) visade +). Nu på terapi (med 2/11/09) reaferonom på en dag och + en strikt diet. 1 maj sista injektionen. Efter tre månader efter behandlingens början har överlämnat PTSR-on minus))) Det som faktiskt intresserar mig:

1-E, kanske jag skulle passera markörerna igen i augusti. Vid mina beräkningar kommer det att vara ungefär 12 månader efter infektion. (Jag känner till dagen eftersom jag smittades på sjukhuset med autoimmunbehandling). Kanske är jag en av de lyckliga. 2-nd data av markörer från 13/10/09 de som talar om det finns en chronisering av processen?

svar: Enligt parisöverenskommelsen för behandling av akut hepatit C är standarden följande: 5 miljoner interferon dagligen under de första fyra veckorna, därefter 5 miljoner 3 gånger i veckan i upp till 24 veckor. Om efter denna PCR minus kan du prata om återhämtning.

Du har fått behandling enligt ett annat schema, vilket också är möjligt. Som det framgår av de auktoritativa författarna (NP Blokhin, NN Tsurikova), kan i detta fall de bästa resultaten erhållas genom att administrera 3 miljoner 3 gånger i veckan i 48 veckor. Du har en mycket riktig chans att avsluta din historia med virusets fulla och slutliga seger - återhämtning.

Fråga: Kära Bella Leonidavna! Jag skrev ett brev till dig, men jag fick inget svar. Kanske är det mitt misstag, så jag skriver mer. Hur kan jag få se dig i receptionen om behovet av HTP? En smittsam sjuksköterska som observerar mig säger att HTV inte är nödvändigt, men jag vill få detaljerad information om min hepatit C. Hur gör jag en tid med din klinik? Vilka dokument behövs för out-of-towns (Sochi), om sådana är undersökta? Vilka undersökningsmetoder behövs för att besluta om HTP? Villkor för inspektion, kostnad? Var god svara, för Jag kommer i Moskva nästa vecka och kan besöka din klinik. Tack.

svar: Du kan komma till en veckodag från 10.00 till 16.00 gratis preliminära samråd om dina analyser utan inspelning. Ta så mycket som möjligt, allt som är, om ytterligare testning krävs, ska vi genomföra det omedelbart, inklusive elastometri. Syftet med behandlingen (om det är ditt) efter att ha fått alla resultat. Om din analys är tillräcklig, kan samrådet, som redan fattar beslut, hållas samma dag eller närmaste. Inga dokument, utom medicinska tester, gör det inte. Kostnaden för undersökningen beror på vilka tester du tar med, så den här frågan är svår att svara på. För att lösa problemet med antiviral behandling krävs fullständig information om viruset (1 vecka i analysen), om levern (analysperioden för 2 dagar) och om eventuella kontraindikationer för utnämning av behandling (analysens varaktighet och 2-3 dagar). Kom, vi kommer att lösa alla problem på platsen.

Fråga: Säg mig, snälla, kära doktorer när du ska starta HTP. Min situation är detta: i oktober 09 gjorde jag mina tester - det fanns inga geps, alla tester var rena (jag tog HIV, sif, gep). I slutet av december började jag känna mig dåligt - trötthet, lätt illamående, sedan började urin att mörka. I början av januari passerade jag biokemi av blod - bilirubin var 150, alat var i området 2000, medan de märkte gula ögon - i allmänhet skickades de till infektionssjukdomar. På sjukhuset, vid tidpunkten för tillträde, fick de akuta. hep B, enligt analysen var S. Bilirubin max i området 180 och blev sedan stadigt sjunkande, den sista - i området 40. Alat sanning dansar runt siffrorna 230-240. Hälsotillståndet är normalt.

Genotypen av viruset och lasten under pågående arbete. Frågan är - när ska HTP startas? Såvitt jag förstår, i 20% akut gep C går själv - har jag rätt? Om så är fallet, vid vilket datum bestäms det? Eller börja än desto bättre? För mig medan läkare (2 olika) talar följande -

1. Det är nödvändigt att starta HTP ungefär 1,5-2 månader från sjukdomsuppkomsten.

2. Vi måste starta HTP nu, utan att ens vänta på genotypen och ladda. Och är det sant att en lång Alat ger en hög sannolikhet att bota, eller visar det bara att negativa processer uppträder i levern?

svar: Antiviral terapi kan startas när ALT sjunker till cirka 200 och PCR är positiv. I princip kan du börja (vänta bara på resultaten av PCR).

Fråga: God eftermiddag, kära experter!

Berätta för mig, snälla - den första injektionen gjordes av läkaren till mannen - i axeln, efter en timme hoppade temperaturen till 39,8. Igår sticks jag också i axeln (subkutant, under huden bildade en boll som en mantel och försvann efter några minuter). Och ingenting hände med honom, ingen temperatur, ingen värk, bara en obehaglig smak i munnen. Oavsett om det är korrekt korrekt, har doktorn utsett eller nominerat nyxes, i själva verket i instruktionerna som skrivs, det i en mage eller mage eller i en lårben och i en axelkoncentration...

Tack på förhand för svaret!

svar: Det är möjligt att göra eller göra i en axel också. Läkemedlets effektivitet är inte associerad med en ökning av temperaturen eller andra biverkningar. Oftast bär de första injektionerna dåligt, och då är hälsotillståndet efter injektionen bra. Detta är individuellt.

Fråga: Berätta för mig, all terapi är ökad ESR. Nu kom UAC tillbaka till vanligt, och ESR - 18. Vad betyder det?

svar: Vid behandling med antivoviral behandling kan ESR öka. Detta kan bero på ett antal anledningar: låg hemoglobinnivå, utseendet på autoimmuna störningar, effekten av läkemedel. Om jag förstod rätt, så är terapin över. Normalisering av ESR och ett allmänt blodprov bör ske efter avskaffandet av HTV och indikerar frånvaron av biverkningar.

Fråga: Om en ureaplasma återfinns i fruen, kan mannen genast ta en analys av plasmans känslighet för antibiotika eller vsezh finns det en chans att han inte fångar det? Antibiotika det finns verkligen smärtsamt för levern, och här och utan det lever levern av hepat. Hur är det?

svar: Det finns en möjlighet att infektionen inte inträffade. Ureaplasma är relaterad till villkorligt patogena mikroorganismer, d.v.s. i norm kan detekteras i ett smet från livmoderhalsen i en liten mängd. För att lösa problemet med behovet av ureaplasmosterapi är det nödvändigt att utvärdera den kliniska bilden (förekomsten av klagomål), och även syra av ureaplasma med bestämning av antalet kolonidannande enheter (mängden av mikroorganismen) visas.

Mannen kan genomföra en studie för att identifiera ureaplasmer.

Men om du och din fru planerar en graviditet, måste du genomgå en behandling för både din fru och din man.

Av antibiotika för leversjukdom bör inte användas droger tetracyklin.

Fråga: God kväll, kära doktor!

Min man har hepatit C. Testresultaten är följande:

Bilirubin totalt - 53,5 μmol / l

Bilirubin direkt - 15,8 mkmol / l

Bilirubin indirekt - 37,7 μmol / l

ALT - 100 OD / L

AST - 44 OD / L

Alkaliskt fosfatas - 68 Od / l

Gamma-glutamyltranspeptidas - 35 Od / l

Timolovaya prov - 4 OD S-H

Totalt protein - 71 g / l

Albumin - 43 g / 1

Hepatit C med anti-HCV - 13,86 S / CO

HCV RNA genotyp - 1b

Baserat på dessa data (de gav inte något annat och inga ytterligare studier utfördes) ordinerade läkaren en trippel terapi till mannen (pegasus + ribavirin + zadaxin).

Behöver min man verkligen starta terapi nu (kanske en del undersökningar bör göras)?

Och borde det vara trippel terapi med zadaxin?

Tack på förhand för svaret!

svar: God morgon. Först och främst för att bestämma frågan om antiviral terapi är det nödvändigt att klargöra nivån av fibros i levern. Vid avslöjande av fibrotiska förändringar i levervävnaden anges antiviral terapi.

Dessutom är det nödvändigt att undersöka funktionen av sköldkörteln, autoantikroppar, vilket eliminerar kontraindikationer för denna behandling. För att bestämma effektiviteten av terapi före användning av droger krävs en kvantitativ studie av HCV RNA.

Hittills är standard för HCV-behandling användningen av kombinationsbehandling med interferon-alfa (Pegasys) och ribavirin. I din situation kan du avstå från att använda Zadaxin.

För att klargöra nivån av fibros i levern kan göras med leverns elastometri (icke-invasiv teknik) eller vid genomförande av en punktering av leverbiopsi.

Fråga: Var god hjälp med att klargöra. Hep C sedan 2006, transaminaser brukade nå 120, drack ursosan, nu fött en bebis, vårdad. Har överlämnat analyser av ett transaminas 300, insisterar hepatologen på behandling, med det jag håller med, eftersom. staten är dålig, tyngden är obehaglig, trött osv Men faktum är att jag har planerat en planerad operation för maxillofacial kirurgi i juni och kommer att skära ut roten på tandcysten. Om jag börjar behandla nu kan jag göra en operation (under generell anestesi).

svar: Du kan prova andra droger, till exempel hepatoprotektorer, minska ALT, och efter operationen för att börja behandlingen. Med sådana transaminaser kommer du inte att fungera ändå. Vid användning av antiviral terapi kan det finnas en minskning av leukocyternas nivåer (neutrofiler) och blodplättar, vilket kan påverka inverkan av kirurgiskt ingripande negativt.

Fråga: Hej! Jag är 46 år gammal, 02.2010 upptäckte hepatit C-1B. Fibroscan-belastning F3.Virusnaya 3,2 * 10 / 7.Biohimiya- Alt-54,8; ASt-44; 9,8-Bil.ob; socker 5,51; Kreatinin-119High; kolesterol-4,49. Blodprov. Hemoglobin-177; 5,35-Erytrocyter, trombocyter-192; Leukocyter-7,0; eosinofiler-1; 34-lymfocyter, monocyter-6; Neutrofiler (pinnar-nukleära) -3 (segmento- nukleär) -56.UZI sköldkörtel-dimensioner som inte ökat, inte OEM inte protivopokazana.Uzi bukorganen: lever uvelichena- 16,3 * 6.8.V njure calculi-0.86sm, 0,66 och 0,5 cm. Gallblåsa-6,8 * 3.1.Konkrementy storlek 0.9-1.2sm.Rayonny föreslagna infektionssjukdomar för att avlägsna gallblåsan stenar t.k.nalichie kommer negativt påverkar resultatet av OEM. Regional infektionssjukdom föreslår tvärtom -Första HTP och sedan ta itu med gallan. Delad Pegasys 180 och 1000 mg ribavirin. Min vikt är nu 78-kg. Min fråga-HTP innan operation eller efter det bär? Korrekt dos av Ribavirin rekommenderas? Tack på förhand för er uppmärksamhet på min fråga.

svar: Teoretiskt sett tillåter stenarnas storlek oss att vänta med operationen. Men deras antal kan påverka beslutsfattandet. Förfina.

Q. Bell L. Tack för det snabba otvet.Soobschayu av ultraljud gallblåsan: S-formad form, storlek-6,8 * 3,1m.Stenki förtjockad inflektion vid sheyki.V lumen Reserverad 3 concrement storlek 0,9-1 2 sm.Holedoh inte expanderade, gallgångarna inte utvidgas, inte expanderad portal Vienna, Wien mjälten inte utvidgas. Din åsikt om algoritmen för mina handlingar?

svar: Jag prosovetovalas med professor Chernyshev AL Eftersom du inte har ett kirurgiskt situation gallsten (akut situation), till det rätta starta en kurs i antiviral terapi av kronisk hepatit C och parallellt behandla kronisk STEN- kolecystit drog Ursosan.

Med tanke på den höga halterna av hemoglobin i ett allmänt blodprov, är det lämpligt att utesluta överbelastning med järn: att bestämma järnnivån i serum, ferritin, transferrin.

Fråga: Hej. Jag tog examen terapi och en halv månad sedan, hepatit S.genotip 3a, idag är jag på den fjärde veckan beremennosti.Kakie effekter av läkemedel (ribavin och Pegasys) och hur de kan påverka barnet, om vi håller beremennost.I om att föda ett friskt barn möjligt? Tack på förhand!

svar: Graviditet bör avbrytas, tyvärr. Läkemedlet kan ge allvarliga organs skador på fostret.

Fråga: Hej. Jag är 32 år gammal. Det är mycket nödvändigt att hjälpa en specialist bara för att vi inte har det här och jag har ingen att vända mig till. Jag hittade en månad sedan med hepatit. har överlämnat alla analyser.

Alat-40, Asat-32, Gamma GT-58

bilrubin totalt -0,69.

Viral belastning är 11,900,000 ui / mg. Fibromax visade sig normalt.

Läkaren uppmanar att antiviral terapi behövs.

Vad ska jag göra för att bli behandlad eller inte än?

Jag vill också veta när jag kontraktade detta virus. Är det möjligt att bestämma det på något sätt?

svar: Det är teoretiskt nödvändigt att börja behandlingen när ett aktivt virus detekteras (som i ditt fall). Det normala levertillståndet enligt biokemiska parametrar och fibromax ger dig dock möjlighet att skjuta upp och planera denna behandling med hänsyn till dina omständigheter. Det finns inget hemskt i detta, eftersom alla förändringar i levern uppträder långsamt, i åratal. Du vet nu att du måste behandlas, du kan förbereda dig ekonomiskt, med tanke på att det finns också inhemska droger som är ganska effektiva.

Fråga: Tack läkare för ditt svar. Du hjälpte mig mycket. Jag vet nu att du kan vänta med behandling.

Men jag skulle vilja veta med vilka parametrar det är bestämt att viruset är aktivt eller inte. Och är det möjligt att "avaktivera" det på något sätt? så att han var kvar i kroppen men inte handlade.

Jag har mycket svåra finanser. Det finns inga pengar för behandling. Även om jag hittar dem och kommer att behandlas, måste jag lämna jobbet på grund av pobochkami (som jag förstår). Och för tillfället är det oacceptabelt för mig (igen i samband med finansiering).

svar: Virusets aktivitet bestäms av dess reproduktion, inget annat gör viruset: det multiplicerar (då förstör det levercellen och går in i blodet) eller inte (då dess blod 0). Undertryck virusets aktivitet kan antiviral terapi, som du ännu inte kan utföra. Ta därför droger som kan hämma viruset, till exempel fosfor, som också innehåller ämnen som är användbara för levern. Eliminera från livet som leder till en ökning av virusets aktivitet, till exempel alkohol och ultraviolett strålning (du kan inte sola). När det gäller behandling är inte biverkningar alls. Vi har en stor erfarenhet av behandling av viral hepatit i mitten och i 10 år såg vi många patienter som hade lyckats passera pvt utan att ge upp sitt arbete.

Drick kurser i 3 månader fosfogliv och planera behandling i framtiden. När det finns möjlighet, kolla fibros på fibroskane för att säkert veta att du inte kommer att vara sen med behandlingen.

Fråga: Hej! Snälla snälla, till mig har en läkare infektsionist givit ett sådant schema eller en plan för behandling gepS, vilket är en genotyp jag än

- ribosterin 2 cap.-morning, 3kapp-kväll,

1sec * 2p 10days varannan dag

1/2 * 2/10/2 / dag

1c * 2p 10dn +

karsil1t 3p en månad, då tar vi en gung på klädhängaren 1t 3p i månaden eller kommer inte att göra det, men är det bättre att spara pengar för en pvt?

svar: Det rekommenderade systemet passar inte in i några standarder för behandling av hepatit C. Det kommer att vara mer korrekt att avstå från detta system, att samla in ekonomiska resurser, fortsätta att undersökas och att starta rätt standard behandlingskurs.

Innan antiviral terapi rekommenderas att bestämma genotyp av viruset behöver elastometry lever eller leverbiopsi för att bestämma nivån av fibros, vilket kommer att ange graden av leverskada och att besvara frågan huruvida det är nödvändigt att skynda med behandlingen. Det är lämpligt att ta hepatoprotektorer. En av de mest moderna läkemedel i dag är ett läkemedel Phosphogliv som har lever och antivirala effekter.

Fråga: Vad betyder latent HCV-infektion och för hur många år behöver jag ta provet?

svar: Den latenta formen är en kronisk process utan kliniska manifestationer, och viruset kan inte detekteras av testsystemen eftersom det är närvarande i en mycket låg koncentration. Det blir mer korrekt att göra forskning i det första året för observation för HCV RNA och ALT, AST var 6: e månad, sedan en gång per år i minst 5 år. Hittills har kriterierna för återhämtning från hepatit C inte utvecklats och så länge som antikroppar mot hepatit C testas är det nödvändigt att bestämma virusets aktivitet en gång om året.

Fråga: Kära läkare! Snälla berätta för mig

Huruvida det finns data, vilken graviditet efter framgångsrik PVT (6 månader eller 3 år efter) kan provocera PTSR +?

Vi planerar med det andra barnets make efter HTP, men jag har rädsla "och plötsligt kommer perestrojken i kroppen på grund av graviditeten att" återuppliva "viruset".

svar: Nej, det finns inga sådana uppgifter. Graviditet kan inte prova utseendet av HCV RNA i blodet om du har nått ett bestående svar.

Fråga: I två år före pvt tog jag regelbundet kurser av cykloferon. Den läkare som observerade mig tidigare om hepatit, sa att detta inte skulle skada, men tvärtom kan även hjälpa till på grund av den allmänna förstärkningen av immuniteten. Men hans doms korrekthet spelar ingen roll längre. Cycloferon hade ingen effekt på mitt tillstånd, varken i det positiva eller det negativa. Det fanns inga nya symtom. Innan pvt inte tog några immunmodulerande läkemedel i ungefär sex månader. Efter pvt avlägsnas smärtor i lederna och musklerna. Kunde pvt + tsikloferon, det vill säga alla dessa saker i sig, provocera autoimmuna störningar? är detta ett troligt alternativ?

svar: Cycloferon kan orsaka autoimmuna störningar. Men för smärta i musklerna och i lederna kan det finnas en annan anledning. Gör revmoproby, autoantikroppar (antikroppar mot släta muskler, antinuclear faktor, antikroppar mot naturligt DNA, reumatoid faktor). Detta kommer att bidra till att utesluta processens autoimmuna natur.

Fråga: Kan du snälla, kan jag biopsi den andra dagen efter menstruationens slut? När jag skrev till en biopsi (under lång tid) fick jag veta att det skulle finnas 5 dagar före cykeln och 5 dagar efter att ha gjort biopsi, och jag har bara två, är det värt att överföra?

svar: En biopsi i dessa termer är oönskade, som ökad blödning. Det är bättre att överföra denna manipulation.

Fråga: Tack så mycket för svaret!

Fråga, och om analysen av trombocyter blir normal så är det inte önskvärt? Risken för komplikationer ökar dramatiskt på sådana dagar? Det var bara att jag väntade på henne i fyra månader och flög av, inte det faktum att jag nästa gång inte kommer att flyga om jag saknar, eftersom cykeln inte är permanent.

svar: Du kommer att behöva analysera med läkaren inte bara antalet blodplättar, men också graden av protrombin index, koagulationstid, blödningstiden, nivån av ALT, AST, bilirubin. Alla indikatorer ska vara OK.

Jag sa inte riktigt exakt om ALT, AST. Det bör inte finnas någon tillväxt av dessa indikatorer i 2-3 gånger från början.

.Fråga: Hej. Jag har en svår situation, jag är 44 år gammal, hade min fru och jag planerat ett barns födelse, var make behandlas under en lång tid. Och här har jag funnit hepatit C 1B, utsedda OEM, OEM vill inte fördröja jag F4.Esli jag börja nu HTP kan glömma barnet i minst två goda.Skazhite om undersökningar genomfördes, påverkar antalet spermier HTP om jag ha barn efter PVT.Du mig det är väldigt viktigt. Tack på förhand för svaret.

svar: Antiviral terapi påverkar inte spermatogenesen. Om du har hittat utvecklingen av spermier och deras kvalitet inte bryts, då kommer behandlingen att vara okej. Antiviral terapi påverkar inte förmågan att föda barn.

Men efter att ha fött barn, måste den odlas, vilket innebär att du måste vara frisk. Antiviral terapi med en fibrosnivå på 4 poäng visas för dig. Endast det är nödvändigt att komma ihåg att under behandlingen och 6 månader efter avskaffandet av antivirala läkemedel krävs strikt preventivmedel.

Fråga: Har barnet 4 månader PCR för hepatit B +, är detta grunden för att diagnostisera hepatit B? Hur mycket PCR-analys är korrekt? Kan det vara felaktigt och i vilket fall?

svar: Endast en analys för närvaron av HBV-DNA för diagnos av hepatit B är inte tillräckligt. Det är nödvändigt att göra andra markörer av viral hepatit B: HBsAg, HBeAg, AntiHBe, AntiHBcor Ig M och IgG, blodbiokemi. DNA-analysen av HBV genom PCR kan vara falskt positiv. Det beror helt på de testsystem som den här studien gjordes på.

Fråga: God eftermiddag! Berätta för mig, vilka smärtstillande medel kan jag använda för hepatit C? och i vilken form (kapslar, tabletter, ljus etc.)? (Mycket smärtsamma menstruationer)... innan Nurofen och nu skrämmande... (... No-spa och Analgin inte hjälpa av Nurofen är sjuk. Tack på förhand för ditt svar!

svar: Du kan använda Ketanov, men endast i korta kurser. Det är vettigt att diskutera detta problem med gynekologer, för att leta efter orsaken till sådana smärtor. Glöm inte att använda hepatoprotektorer (fosfoglobin) och gör viral hepatit.

Fråga: Snälla berätta för mig. Är det möjligt att besöka poolen, vad gäller trygghet för mig och andra runt mig. Är det möjligt att infektera vattnet med någon annan typ av hepatit? eller det är osannolikt.

svar: Ett besök i poolen är säkert för dig och för andra. Genom vatten kan du bara få hepatit A om vattnet innehåller avföring från en sjuk person. Men vattnet i poolerna är hyperklorat och det har inte förekommit några sådana fall.

Fråga: Diagnos bekräftades av analyserna:

1. Opisthorchiasis (blod, avföring)

2. Gips (antikroppar, PCR (men fortfarande kvalitet))

Snabba, skickliga eller erfarna människor om det nu är att börja behandla Opisthorchias är det ett korrekt steg? Har du någonsin haft sådana fall i din övning? Dela information, snälla.

svar: Först måste du behandla Opisthorchiasis. Med denna helminthiska invasion kan kolestaser och allergiska reaktioner utvecklas. Läkemedlet prazikvantel (biltricid) har ingen hepatotoxiska effekt, men vissa villkor måste iakttas vid behandling (som håller duodenal intubation efter intag för att frisätta den gallvägarna och ackumuleringen av slem parasiter och därigenom förhindra utvecklingen av allergisk degelmintizatsionnogo syndrom). Men läkemedlet Hloksil kan inte användas.

Fråga: Kära läkare, berätta för mig... nu har jag fått prov. ELISA för antikroppar Helicobacter pylori IgG (semicolisk) - positiv 1: 280 Vad ska man göra med denna nya "överraskning". vid hep B (fibros-0, belastning i 4 grader, biokemisk norm)

Som en tre-komponent behandling läses antibiotika etc. metronidazol. Hur kan denna behandling påverka leveren och generellt behandla eller inte denna Heliko, magen värkad....

svar: Du har en Helicobacter pylori-infektion som behöver behandling. I denna situation är det tilldelas en kombinerad antibiotikabehandling, som kan utföras med hepatit B. Men för att tilldela rätt behandling är nödvändig för att endoskopi och analysera resultaten med din läkare gastroenterolog kan hoppas på att lyckas.

Fråga: Före initiering av hepatit C-behandling utfördes ingen undersökning för fibros.

Under terapi är det vettigt att gå igenom det? Eller kommer resultaten att smittas med att ta piller och injektioner?

svar: Mer information är fortfarande punktering leverbiopsier, även om det har nackdelar. Det kan ersättas med lever elastometri (fibroscan). Om du redan får antiviral terapi, kan det finnas svårigheter att genomföra invasiva biopsi (låga nivåer av vita blodkroppar och blodplättar), och här på elastometry inga kontraindikationer.

Fråga: Reaferon, Roferon eller Pegalis. Genotyp 3. Vilket läkemedel ska behandlas bättre, vilken effektivitet är högre. och biverkningarna är högre? Tack på förhand!

svar: Pegasys anses vara det bästa i behandlingen av CHC. Risken att utveckla biverkningar är nästan densamma vid användning av dessa läkemedel.

Fråga: God eftermiddag!

Min man upptäckte hepatit C.

Har klarat analyser om definition av genotyp, PTSR och virusbelastning. Idag fick resultaten:

PCR-kvantitativ-viral hepatit C - 6,95 × 10 * 2 PCR-positiv

PCR-genotypning - INTE TYPERS

Reagera snälla, vad betyder "det är inte typifierat" och vad virusbelastningen?

Tack på förhand!

svar: Du kan ha en genotyp för att avgöra vilken i ditt laboratorium det inte finns något testsystem. Dessutom har du ett lågt innehåll av viruset, vilket också kan ge problem vid genotypning. Till att börja med skulle jag råda dig att ta en analys i ett annat laboratorium.

Fråga: Jag har diagnostiserats med Hep Cgen. 1,1 * 10 ^ 6 IE / ml. blodplasma eller 4,4 * 10 ^ 6 kopior av HCV / ml. blodplasma.

Ultraljud lever normalt, TSH, T3, T4, AT-TG är TPO allt normal Bilirubin 19-15-4 tymol-2,0-1,9 periodiserad

ALT 51,0 AST 35,0 Fraktion av filtratet 108,0 amylas 40,0

Tilldelad pegidron och ribavirin 48 veckor. = 800 000 rubel.

Berätta för mig vad som kan behandlas, för det finns inga sådana pengar.

svar: Du behöver göra en lever elastometri och ta reda på nivån av fibros. Om fibros är låg kan du samla ekonomiska medel för behandling av kroniska HCG-förlängda läkemedel. Ett annat sätt är användningen av kortverkande interferoner (standard) - Roferon A, Intron A, Alfarone, Altevir - i kombination med ribavirin. Standardsystemet är introduktionen av interferon-alfa 3 gånger i veckan för 3 miljoner IE, men effektivare daglig administrering av läkemedlet.

Fråga: Hej, snabb pozhal.u jag hade 5 skott PegIntron, och i den andra behandlingsveckan har försämrats vision, ställa retinopati och konjunktivit, är det möjligt att fortsätta behandlingen och om det är möjligt att bota denna diagnos behandling projekt nat inte vill sluta sååå ?. Tack

svar: En fullständig undersökning krävs av oculisten. Om det verkligen handlar om utvecklingen av retinopati, ska antiviral terapi avskaffas.

Fråga: Tala om för dig, när du inte kan ha en pigg med en skarp, stekt osv. Fråga - kan inte vara för att det kan bli dåligt eller på grund av någon förstörande effekt? Tacksam på förhand. (Till alkohol gäller frågan inte)

svar: Med leversjukdomar är starka stimulanser för mag- och bukspottskörtelns utsöndring (extraktionsmedel, livsmedel rik på eteriska oljor) uteslutna. eldfasta fetter; stekt mat; produkter rik på kolesterol, puriner. Denna diet låter dig säkerställa maximal skakning av levern, stimulering av reparativa (reparativa) processer, gallutskiljning, lossning av fett-, kolesterolmetabolism.

Fråga: Förklara tack, jag födde med hepatit C, baby 8 månader. har överlämnat analysen igen helt enkelt vanligt, har visat närvaro av antikroppar, PTSR-negativa. Under hela graviditeten (och nu) på mig också PTSR negativ. Läkaren föreskrev inte någon behandling, de sa att du slutar äta då och kom.

svar: Ditt barn är testat för moderna antikroppar mot hepatit C-virus. Om HCV RNA-analys är negativ, behöver du inte oroa dig. Du måste upprepa undersökningen av barnet på 1,5-2 år. Vid denna ålder försvinner moderns antikroppar i barnen. När det gäller dig, i avsaknad av ett virus i blodet, utförs inte antiviral terapi. Det är nödvändigt att observera och regelbundet inspektera. Det är tillrådligt efter födelsen att göra ett test inte bara för närvaron av viruset utan även för blodbiokemi och ultraljud i bukhålan.

Fråga: Under graviditeten överförs moderna antikroppar mot hepatit C-viruset i 100% av fallen? Om inte, vad beror kvinnan och läkarna på att minska risken för att komma in i barnets blodantikroppar av C-viruset?

svar: Under graviditeten passerar all immunförsvar, alla antikroppar genom placentan och kvarstår i upp till 3 år. Det är omöjligt att förhindra och inte nödvändigt. Egen immunitet bildas senare.

Fråga: Min partner har hepatit C genotyp 1a, aktiviteten är minimal. Vem hamstra pengar för behandling... Vi vill att föreställa sig ett barn... men rädslan att smittas... (min ålder tillåter inte att vänta) De viktigaste smittsamma sjukdomar i vår stad sa, om vi vill att barnet är det nödvändigt att tänka innan terapi, sade risken för exponering till ett minimum, och sådana par som vi inte skyddar och göra barn utan dåliga konsekvenser. Vänligen... vad rådgör du? och i så fall hur man kan minska risken för infektion, hur kan de andra inte naturligt producerar föreställningen?

I förväg av bloggen för eventuell hjälp.

svar: Din infektiolog har rätt. Risken är minimal. I vårt centrum i tio år fanns det inget fall av infektion under sådana omständigheter. Vi genomförde antiviral terapi efter att födelseproblemet var löst.

Fråga: Hej! Fråga, att göra eller göra en biopsi en gång före en kampanj till läkaren bakom svaret: behandlingstid eller vänta:

13,04. 2009 biopsi: IGA I-3, II-1, III-1, IF enligt Knodel-1, enligt Iskhak-1.

Vikten är stabil

Och doktorn har utsett eller nominerat difljukan från en tröst. För levern hur? Är det möjligt att ersätta något?

Tack på förhand.

svar: Under 2009 visade hepatit en låg aktivitetstakt med låg nivå av fibros, vilket är prognostiskt gynnsamt. Jag tror att en invasiv punktering leverbiopsi är klar tidigt. Hittills finns det ett alternativt sätt att bedöma leverfibros - lever elastometri (fibroscan), i vilken levervävnad inte är skadad. Att genomföra lever elastometri i din situation är tillrådligt.

Diflukan kan tas, men i en kort kurs.

Fråga: En läkare samråd är mycket behövs. Under graviditeten diagnostiserades hepatit C, genotyp 1b. Hon födde naturligt, hon började amma. Och här började min man och jag skandaler - jag tror att det är möjligt och nödvändigt att mata, eftersom barnet behöver immunitet och risken för överföring av hepatit C med GV är mycket låg. Mannen hävdar att risken i allmänhet behöver minskas till noll. Naturligtvis är jag väldigt orolig för min dotter och jag hade fortfarande risk för överföring både under graviditet och vid förlossning. Och vi måste leva på nålar i ytterligare 1,5 år - före provningarna. Men jag har matat i 3,5 månader! Frågan är: är det nödvändigt att stoppa GW, och är det någon mening att göra det nu, efter 3 månader amning? Eller mata till de första tänderna och dekantera sedan? Ja, jag glömde - nu har jag en virusbelastning på 3,45 * 10 (5 steg) IE / ml eller 1,38 * 10 (6 steg) kopior / ml. Säg mig, snälla, hur du ska vara, dina nerver är begränsade...

svar: Hittills, enligt inhemska och utländska forskare, anses risken för att ha hepatit C med amning anses vara låg och det är officiellt godkänt. I närvaro av sprickor i bröstvårtor, fenomen av mastit, bör amning avbrytas tills bröstkörtlarna i huden försvinner.

Jag skulle rekommendera att fylla amning vid den tid då tandvården börjar i barnet (det finns lesioner av slemhinnan i barnets mun), men det här är min åsikt.

Du bör också utvärdera vad som händer i din lever. Det är nödvändigt att göra en biokemi av blod, som beskrivet utvecklingen av exacerbationer av hepatit i postpartumperioden. Det bör tas i åtanke att amning är en belastning på din kropp.

Fråga: Bestämd hepatit C år 1999

01.2007 före IVF, var på samrådet i Hep. center: ALT - 61, AST - 36, allt annat är normalt, den allmänna analysen är normal, RNKVS är negativ.

Sex månader senare, före cryo-renalenos IVF, tog inte biokemi.

10.2009 ALT-95, AST-55, timoltest -7, allt annat är normalt, RNKVGS är ett golv. Genotyp 1b, allmän analys är normal, ultraljud i bukhålan är normal, sköldkörtel: ultraljud och hormoner är normala. ALT / AST hoppar från 58/54 till 143/99. Jag mår bra, jag har inte trötthet, min aptit är bra.

04.2010, ALT - 117, AST - 67, tymol test - 3, totalt protein - 77,3, albumin - 42, totalt bilirubin - 7,8, bilirubin relaterat - 2,1, kolesterol - 4,7. Fibroskanirovanie lever: Span värden 3,6-10,2 kPa, IQR - 2,8 kPa. Slutsats: Det genomsnittliga värdet elastometry - 6,3 kPa, vilket motsvarar graden av fibros F0-F1 på en skala Metavir för HCV-infektion. Läkaren erbjöd mig behandling, men jag har inte råd att betala dyr behandling. Jag mår bra, jag dricker inte alkohol, jag följer en diet. Jag gör sport utan stora effektbelastningar, planeras inom en snar framtid krioperenos IVF. Hur utvecklas viruset? Hur mycket behandling behöver jag? om jag inte kan hitta pengar för behandling, hur snabbt kommer att gå fibros till cirros? Kan jag spela sport och kan jag planera att cryo-överföra IVF? Tidig izvenyayus, om något inte är korrekt skriven, inte till fullo förstå alla termer.

svar: Du har en inflammatorisk process i levern, viruset är aktivt. Vid utförande av elastometri (fibroscan) bestäms ett mycket stort antal värden (från 0 till 2 punkter av fibros), vilket kan prata antingen av fenomenet fett hepatos eller av tekniska fel under elastometri. Tätheten hos levervävnaden 6,3 motsvarar 1 poäng av fibros. Jag skulle rekommendera att upprepa denna studie på 3-6 månader.

När det gäller behandlingen av hepatit finns det även inhemska antivirala läkemedel. Naturligtvis kan du avstå från antiviral terapi, men då är det lämpligt att ta hepatoprotektorer som återställer leverceller, förbättra ämnesomsättningen, förbättra regenereringen. Och det är naturligtvis nödvändigt att observera doktorn och övervaka processen i levern.

Du kan spela sport, men du kan inte lyfta vikter. Eko kan planeras, endast graviditet rekommenderas till patienter med levercirros. Men när du utför miljön är du ordinerad hormonal medicin, med implantationen är det möjligt att utveckla en multipelgraviditet, och detta är belastningen på levern, vilket innebär att detta organ ska vara så litet som möjligt skadat.

Fråga: Säg om det är möjligt att ta en engångs diklofenak retrd, för att minska smärta i osteochondrosis? eller rättare sagt jag har länge varit problem med leder och rygg (artros deformans rd tazobezrennogo och spinal skiva framfall), tidigare i försämringen, tog jag smärtstillande medel (reopirin, ketanov, diklofenak) och är nu rädd när hr.gepV, uthärda smärta och gnugga geler

svar: En kan.

Fråga: Tala om det, men är det möjligt att ta chondroprotektorer (med glukosamin och kondroitin) som teraflex eller teraflex Advance (med ibuprofen) för akuta fall?

svar: Kondroprotektorer kan tas, men dessa är läkemedel som förskrivs av kurser. Men Ibuprofen tar långa oönskade.

Fråga: Hej! GepS hittades för 6 år sedan, genotyp 1b, kvinnligt kön, 28 år, terapi berodde inte på brist på medel. Vad kan jag säga från min analys och hur mycket längre kan jag fördröja med terapi? Tack!

Totalprotein 77,7

Kolesteroltalet 3,89

Alaninaminotransferas (ALT) 73,0

Aspartataminotransferas (AST) 51,3

Kolinesteras 8,34

Laktat dehydrogenas (LDH) 170

Alkaliskt fosfatas 40

Bilirubin totalt 6,9

Direkt bilirubin 2,4

Bilirubin indirekt 4.5

Protrombintiden är 11,4 sekunder.

Prothrombin Index by Kwik 101%

Hepatit C-virus - kvant. detekterat ME = antal kopior i ml / 2.7 Kommentar: 411000 kopior / ml

svar: För att kunna förutse hur hepatit C utvecklas är det först nödvändigt att bestämma nivån av fibros i levern. Du måste göra antingen en punktering leverbiopsi eller en leverelastometri (fibroscan) och fatta ett beslut baserat på resultaten. Vid en fibrosnivå på 2 eller flera punkter indikeras antiviral terapi.

Fråga: Hej. En HTT-pegIntron 100 (1 gång per vecka) och rebetol eller ribavirin 1000 mg ordineras. Säg mig, snälla, är dosen korrekt? Min vikt är 57 kg, 34 år. Vad är bättre än rebetol eller ribavirin, pegintron eller pegasis? Hepatit C, genotyp 1c, biopsi-F2 / A2.

svar: Dosering av drogerna ordineras korrekt. Ribavirin är namnet på en kemikalie. Rebetol är ribavirin. Rebetol är ett bra läkemedel, biverkningar utvecklas sällan.

Pegintron och Pegasys är lika effektiva. Jag kan bara notera att vår erfarenhet, med användning av PegIntron, framgår av fenomenen depression och irritabilitet oftare.

Med tanke på fibros 2 poäng, är antiviral terapi indikerad för dig.

Fråga: Jag har HCV 1b 3 år, varje timme i månaden regelbundna blod biokemi, enligt de senaste resultaten och alltid alla indikatorer är normala, GGTP vid den övre gränsen, kollichestvenny analys 1,1 10 6 kopior / ml, 0, 4 per 10 i 6 IE / ml.

Flyttade till en ny plats. Den gamla läkaren sa att det inte fanns någon indikation på behandling, han skickade omedelbart en ny till leverns punktering. Vare sig berätta eller säg finns det indikationer på denna procedur, för behandling med terapi? Jag förstod så att 1b är bättre för att behandla 48 veckor med pegasus + ribavirin. Är det nödvändigt att ligga under behandling på ett sjukhus? var att köpa pegasis mindre än 12000 p?

svar: Du är verkligen visad en punkteringsbiopsi i levern för att bestämma nivån av fibros. Invasiv biopsi kan ersättas med lever elastometri (Fibroscan apparat). Detta är en säkrare metod.

Antiviral terapi utförs på poliklinisk basis, det finns vanligen ingen indikation för behandling av barn. Patienten leder ett vanligt sätt att leva, arbetar och i planerad tid kommer till kontrollen i kliniken.

Fråga: Jag bodde i 1,5 år med en person med hepatit C, passerade den första analysen för antikroppar - dåligt, det finns åtminstone några chanser att diagnosen inte är pottverditsya. Läkaren försökte lugna sig, men det är svårt att tro på det bästa

svar: Du hade mycket liten chans att få ett virus från en person med viral hepatit C sexuellt. Dessutom finns det en möjlighet att denna person inte hade ett virus i blodet. Därför plågar inte dig själv med dåliga förutsägelser, bara lämna in analysen för PCR.

Analys för HCV RNA indikerar närvaron av själva viruset i blodet, dvs om en aktiv infektion som kräver behandling. Den infektiösa början är viruset (HCV RNA), inte antikropparna mot viruset.

Fråga: Hej berätta snälla, min man GEPS behandling skedde en gång, men bara ett virus prglushili har sex månader klarat tester -resultaten inte imponerande Aletsch inga tids läkare och smarta vi underskott, vi rekommenderades att hålla levern och porekomedovali läkemedel såsom amiksin och HOPHYTOL - om det är möjligt att använda dessa preparat utan nazanachenija läkaren. Tack på förhand.

svar: Jag råder dig inte att ta Amiksin. Drogen är ineffektiv som en antiviral i hepatit C, och dessutom kan det finnas biverkningar när det tas.

Det är lämpligt att ta hepatoprotektorer - Ursosan, Phosphogliv (har antiviral effekt).

Fråga: Kära läkare! Har slutat PVT.pegintr + rebetol = 24nd. 3a-genen. med en hög vir. belastning. neg. PCR med 4 veckor. Men under behandlingen och nu har det varit 3 veckor. det fanns problem med hjärtat. på kardiogram sinusarytmi och normo-tachysystol. hjärta pounding med fruktansvärd kraft. innan någonting som detta var inte. Detta kommer att passera eller kräva ytterligare. behandling. JA och övergripande hälsa är hemskt. finns det risk för virusavkastning?

svar: Har du utfört sköldkörtelfunktionstester? Hjärtrytmstörningar upptäcks ofta vid hypertyreoidism, som kan utvecklas med HTP. Det behandlas och passerar utan spår.

Fråga: På behandlingen från 12.06.09 (pegasis 180 plus Ribaverin 1000) avslutar jag behandlingen den 08.05.10 (PCR minus)

i november 09 i samband med ARVI gjorde en paus en vecka.... Berätta för mig genom siffran det visar sig att jag är på behandling 47 veckor Jag har en vecka till 48 "finish drinking" och "deliver"

svar: Det är bättre att slutföra en hel 48-veckors kurs.

Fråga: Hej jag har hepatit C, 2 dagar sedan jag började behandla Pegasys + ribavirin

På mig sedan barndomen en atopisk dermatit. Läkaren rådde mig att dricka mer "Aevit" för huden. Och jag läste från honom i instruktionen att det med hepatit är omöjligt.

Kan jag bara dricka vitamin A och D3 för att behålla huden.

svar: Vid antiviral behandling föreskrivs ofta E-vitamin, i terapeutiska doser är det säkert för viral hepatit. När det gäller vitaminerna A och D kommer deras mottagning, tyvärr, inte att förhindra hudproblem. Atopisk dermatit, dermatologer ordinerar ofta fosfatliv (detta är en av hans indikationer för användning). Fosforliv har en antiviral effekt och är en bra hepatoprotektor.

Fråga: Hej, kära doktor!

Jag passerar HTP - Pegasys + Ribapeg 1200. Efter 2 månader kom narguzka inte av. Läkaren rekommenderade att dricka amantadin 200 mg per dag.

Hur kan det påverka behandlingen. Att dricka det eller inte.

I förväg tack för svaret.

svar: Amantadin påverkar inte resultatet av HTP

Fråga: Efter PVT passerade nästan 6 månader. Igår visade ultraljud en diffus förändring i leverparenchymen och i ord lade läkaren till att levern är starkt förseglad. På grund av pankreatit gör jag ultraljud varje år, men jag har aldrig visat förändringar i levern. Kan HTP ha försämrat min lever? Blodens biokemi är normalt. Före PVT visade biopsi och fibroscan fibros 1.

svar: PVT förvärrar extremt sällan levern, enskilda fall beskrivs. För att inte oroa dig, remake Fibroscane (när det är dags), och gör en analys för HCV RNA. Det är möjligt att diffusa förändringar i levern är förknippade med pankreatit. Och mer ultraljud för att bedöma densiteten hos levervävnaden är omöjlig.

Fråga: Detta indikeras av att det finns en något gulaktig fläck på kroppen. Platser av olika storlek, godtycklig form. Färgen på den passande blåmärken. Är gulsot så oansvarigt?

svar: Det är nödvändigt att konsultera en hudläkare. Kanske är det ett mångfärgat eller otrubevidny berövas.

Fråga: Hej!

Jag har hepatit C, genotyp 1c. Han har funnits sedan 1995. Läkare säger att behandlingen inte visas för mig på grund av autoimmun sköldkörtelit. Vad ska man göra i det här fallet, om ALT och AST ständigt stiger? Tack.

svar: I sådana fall krävs en endokrinolog, vem vet hur man kombinerar antiviral behandling med den nödvändiga sköldkörtelbärande terapin. Det finns inga vanliga lösningar, frågan löses individuellt.

Fråga: Vänligen berätta om situationen. Jag har hepatit B (med en belastning på 4 grader och det normala biokemi, fibros 0) Följ med oss ​​att besöka för 4 dagar kan helgdagar min dotter Studénka. På den eller henne under analyser för dagens Hbs, antiHbs och Hb cor (total) - alla analyserar negativa. Den första ympningen från hepatit B gjordes idag. Om det inte av immunitet och antikroppar, som är konstigt, eftersom vaccination (3hkomp th) gjorde 5 år sedan i skolan (starsh.klassah) Så i en sådan situation, om den blir smittad av mig under 4 dagar tills bor hos oss eller är det bättre att häcka och flytta till mormor för den här tiden?...

svar: På det inhemska sättet överförs inte viruset B, men tandborstar, rakinstrument, sax, etc. måste tas bort. I 4 dagar kommer inget att hända, men då är det nödvändigt att ta itu med vaccinationen.

Fråga: Kära läkare, berätta för mig! Före behandling, DNA av mer än 10 * 8, alt 70-90, HBeAg +, drack halv baraklyud, bytte till Viread, dricka det mer än ett år, en positiv DNA kvalitativ kvantitativ - mindre än känslighetströskeln, gjorde ingen serokonversion för att behandla fibros inte anger.

Nu, efter mer än ett och ett halvt år av behandling, gjordes fibroscan - F2, Alt-16, Ast-19 för tillfället. Behöver jag ta några hepatoprotektorer förutom viridan?

svar: Om du har antiviral behandling krävs inga ytterligare läkemedel. Även om vi vanligtvis lägger till behandling av ursosan, vilket ökar effektiviteten av behandlingen enligt vissa författare.

Fråga: Berätta för mig, hur många månader tar det för att ge barntestet för hepC? När han. analys, kommer att visa exakt närvaron eller frånvaron (Gud förbjuda) av denna avskyvärda.

svar: När barnet är 3 år, ge testet för PCR av viruset C.

F: Hur ofta behöver jag veta nivån av fibros? biokemi är normalt

svar: En gång om året räcker det.

Fråga: Hepatit C, 3a.F1 "-" efter den åttonde injektionen. Behandlingen utfördes av Pegintron 120 och Rebitol 1000. Det behandlades 26 veckor. Läkaren rekommenderar 48 veckor, med övergången till kort, för att minska sannolikheten för ett återfall.

Alt-15, AST-18, bilirubin totalt 15, 6, fri 12,6, bunden 3,0

svar: Det finns inget behov av att öka behandlingens varaktighet i ditt fall.

Fråga: Hej, snabba, snälla, 2 veckor i vår stad var inte altevira 3.000.000 var tvungen att köpa 5 miljoner enheter, min vikt är 53 kg, altevir nu sätta på en dag, om jag kan använda 5.000.000...?

svar: Ja, det kan du.

Fråga: AST-53, ALT-77, GGT-169,5, IB-fibros-3

hepatolog nämner inte gepaprotektory som ett medel för att upprätthålla levern.

Jag vill fråga om recept från en familje läkare och ta det själv.

Berätta för mig vad och i vilka doser som ska tas före den upprepade behandlingen, och, om möjligt, och under behandlingen. Om så har det en positiv effekt på HTV?

svar: Även gepatoprotektory inte ingår i standardbehandling, många läkare på grundval av publicerade data och våra egna observationer, inkludera dem i OEM att öka effektiviteten av behandlingen, samt behandlingen och efter en lyckad kurs av terapi för att upprätthålla remission. I vår erfarenhet erhölls goda resultat med hjälp av phosphogliv (1-2 kapslar 3 gånger per dag) och ursosan (2-3 kapslar på natten). Enligt metodrekommendationer "Tillämpning av lever terapi vid behandling av kroniska leversjukdomar och skador" (Moskva 2006), är det lämpligt att genomföra långsiktiga kurser lever terapi (minst 2-3 månader).

Fråga: God eftermiddag!

Hjälp, snälla, ta itu med situationen. För flera år sedan tog jag markören för hepatit C. Markören var positiv. PCR på RNA är negativ. Då blev jag informerad om att jag förmodligen led en hepatit C i mild form, och kroppen själv klarade sig. Ingen rådde mig att upprepa testen, ingenting störde mig

För en månad sedan började känna tyngd i rätt hypokondrium, ibland mild misshandel.

Testresultaten är följande:

1. Anti-HCV totalt - positiv från 2 olika laboratorier

2. Markörer för strukturella och icke-strukturella proteiner från 2 olika laboratorier:

Anti-HCV cor +, NS3 +, NS4 +, NS5-

3. Kvalitativ analys för RNA genom PCR-metod med genotypning - "ej detekterad"

4. Biokemi av blod

Bilirubin totalt 11,4 μmol / l

Bilirubin direkt 2,4 μmol / l

Gamma-GT 10 U / L

Fosfatas alkalisk 41 U / 1

5. Ultraljud i bukhålorganen - allt är normalt. Slutsats: "Inga patologiska förändringar hittades".

Hur tolkar man resultaten? Är dessa test tillräckliga för att göra en diagnos? Är det vettigt att göra några mer känsliga tester: immunoblot, bdna, tma? Jag väntar igen några dagar för ett andra PCR-resultat.

Det finns så mycket information på webben... Det är så lätt att bli förvirrad...

Tack på förhand.

svar: Dessa test är tillräckliga för att få dig att diagnostisera "bärare av antikroppar mot hepatit C-viruset". Om du tar PCR-testet var sjätte månad i 3-5 år och det kommer alltid att vara negativt, kan du anta att du inte har viruset. När det gäller levern är det enligt din information utmärkt.

Fråga: Kära experter! Fråga: Kan jag acceptera förfallna rebetol? Hållbarhet det förrän i september och jag hamnar i slutet av behandlingen dekabrya.Vrach sade att ingenting strashnogo.Lechus gratis, är det tydligt att på en fribiljett och vinäger är bra, men jag har mina tvivel..

svar: Hållbarheten för drogen finns inte bara. En försenad produkt ska inte tas om inte det finns ett officiellt tillstånd att förlänga hållbarheten.

Fråga: Kära! Bad på PVT.Lyublyu bad, men jag märker att efter hennes temperatur på 37,7 och svaghet, även om jag nästan inte oroa mig, men bara sitta i ångrummet och svettas, kan det inte alls? Ge råd!

svar. Vid behandling med antiviral behandling rekommenderas inte bad- och bastubesök, särskilt efter att du märker en försämring av välbefinnandet.

Fråga: Hej. I november lärde jag mig om gepse. Jag har den 3: e. För att bli behandlad ska jag på hösten. Jag var förlovad tidigare med att springa ibland. Jag frågade min läkare om jag kan fortsätta nu. Besvarade att nej. Du kan inte. Alla finns mjölksyra och så vidare. och m. Talar på levern är dåligt för det. Ingen körning, ingen träning. Så du vill gå ner i vikt före semestern, och då ser jag ut som en bulle. Berätta inte för mig - är det verkligen så skadligt för levern?

svar: Du kan springa (för nöje), men du bör naturligtvis undvika maktsporter och tunga laster.

Fråga: Kära läkare, var god kontakta. Jag har kronisk hepatit B, i ett år och tre månader behandlas jag med Baraklodom, DNA. Biokemi är normalt inom sex månader från början av behandlingen. Före behandlingen var GGT 111 U / L, 58, 52, och nu -49,8, men minskade inte till normala värden (mindre än 32). Berätta för mig, är ökningen av GGT associerad med hepatit (för nu finns det eftergift), eller ska vi leta efter en annan anledning till ökningen? Vad är det nödvändigt att undersöka?

svar: GGT återspeglar ofta en viss toxisk effekt på levern. 49,8 kan emellertid inte betraktas som en signifikant ökning, vilket kräver en sökning av skäl.

Fråga: Jag planerar HTP, blodplättar-97, vad kommer det att vara på terapi? Berätta för mig, kära läkare, vad det säger och hur man höjer dem. Fibroscan -0. Tack.

svar: Med fibros 0 poäng måste du konsultera en hematolog och klargöra orsaken till trombocytopeni.

Fråga: Kära specialister, jag behöver verkligen ditt svar.

Jag är på den 34: e gravidveckan. Vid den sista försändelsen av proven detekterades antikroppar mot hep. C

Läkaren som jag kommunicerade med riktade mig till leveransen av PCR och blodbiokemi.

Idag fick jag resultat.

PCR-detekterad

Bilirubin totalt 8

Timolovaya prov 0,9

Jag kan inte se en läkare snart, så jag frågar dig. Svar, tack.

1. Dessa resultat säger helt klart att jag för närvarande är sjuk med hepatit?

2. Huruvida det är en känsla igen att PTSR? (Jag är så klädd att den inte kommer att hittas ((((

3. Blodindikatorer som normala? Är det värt att upprepa igen?

4. Var ska jag födas? Vid att observera det vanliga barnhemmet eller infektionssjukhuset?

5. Behöver jag behandling nu?

6. Är det möjligt att PCR-enheten kommer att gå iväg?

svar: Diagnosen av viral hepatit är din diagnos på grundval av ett virus som detekteras i blodet med PCR-metoden. Blodräkningarna är normala och det finns ingen anledning att återta dem. Du måste föda i observatoriet av ett regelbundet moderskap hem. Nu är behandlingen omöjlig. När du har fyllt barnet kan du tänka på behandlingen. Om PCR är positiv.

Fråga: Kan PCR själv bli negativ?

Jag förstår det riktigt att att ta kvantitativ PTSR nu inte är meningsfullt?

svar: Kvantitativ forskning om viruset måste tas i förberedelse för antiviral terapi, det vill säga leveransområdet och slutförandet av amning. Efter 1-3 månader efter födseln är det nödvändigt att göra blodbiokemi, eftersom beskrev exacerbation av hepatit C i postpartumperioden.

Fråga: Berätta inte om solnedgången och södra solbränna är skadliga vid hepatit, och om inte den södra och till exempel uralerna? Och inom rimliga gränser? Hur länge kan vi stanna i solen utan skada? Inte så mycket jag vill få solbränna, hur många måste gå på sommaren med ett barn.

svar: Farligt. Ultraviolett bestrålning stimulerar multiplikationen av viruset och är därför kontraindicerat. Du kan vara i solen och till och med sola till 10:00 när solen är infraröd. Och då - i skuggan. Gå en promenad på sommaren med ett barn som ingen förbjuder. Du kan inte ligga under solen under lång tid.

Fråga: Bella Leonidovna, besökte din webbplats för att lära känna kliniken, såg jag att du övar ozonbehandling av viral hepatit. Fråga: Finns det till och med en mer allvarlig medicinsk institution som behandlar ozonbehandling med VH? eller är det ditt kunnande, men inte erkänt i traditionell medicin?

svar: I vår klinik övar vi behandlingen av viral hepatit enligt internationella standarder.

Ozonbehandling vid behandling av viral hepatit används ibland för att minska biverkningar (förbättra det allmänna tillståndet) och förbättra effektiviteten av behandlingen i de sällsynta komplexa fallen, när den behandlande läkaren anser det nödvändigt.

Användningen av ozonterapi är inte vårt kunnande. Det finns många vetenskapliga litteraturen i ämnet, inklusive kandidatländer och avhandlingar (Karataev YSD - i gastroenterologi doktorsavhandling Kontorshchikova KI - i gastroenterologi doktorsavhandling Borzenkov MN -. Kandidat Kolesnikova IL - Cand.Sc., etc.).

I händelse av anständiga anläggningar där ozonbehandling tillämpas:

I Akademin för forskarutbildning är utbildningsspecialister inom ozonbehandling med utfärdande av intyg vid institutionen för patofysiologi, kursen leds av professor-gastroenterolog VAMaksimov; vid Helmholtz-institutet, på S. Fedorov Clinic, vid Medicinska Akademin i Novgorod, Institutionen för Ozonteterapi (Prof. Kontorschikov K.). i stadens kliniska sjukhus. SP Botkin (Moskva).

Det finns metodologiska rekommendationer under ledning av professorer VA Maksimov, AL Chernyshev, SD Karataev.

Arbeten med användning av ozonterapi i hepatologi publiceras i materialet i den allr Russian-konferensen "Hepatologi idag" och den gastroenterologiska veckan och andra talrika vetenskapliga publikationer.

Användningen av ozonbehandling vid behandling av viral hepatit anses ej obligatorisk. Men i vår praxis, men inte en liten bit, har den reella förbättringen av patientens allmänna tillstånd vid antiviral behandling observerats många gånger.

Fråga: En annan fråga om galla, du måste ta kolagogue droger under hepatit C. Cal ljus, maten är inte mycket väl förtunnad, vad kan hjälpa till med detta eller är det normalt?

svar: Bäst i detta fall, ursosan 2 eller 3 kapslar på natten, beroende på vikten.

Fråga: Det är nödvändigt att se alla läkare, snälla hjälp razobratsya.U barn har två vaccineras mot Hep B, 1: a PCR till B +, sedan hyra en antikropp och återigen PCR alla otrits.Cherez en tid då de började förstå läkaren sa att HepB var, men utan icteric form (argument povysh.ALT), nu är biokemi normal. Men hur kan det finnas en gep I om redan finns det 2 vaccinationer? Här är de tester som är:

HBV-DNA (från och med 24.09.09) + och (från och med 15.10.09)

HBsAg upptäcktes inte

anti-HBc-total inte detekterad

anti-HBc IgM inte detekterat

anti-HBs (kvant) 88 mU / ml (kommentar: brist på immunsvar: 10) Hur förklarade vaccinåtgärden för mig....

Är det möjligt att dra slutsatsen från dessa resultat att personen inte lidit Hep B?

svar: För att svara på din fråga behöver du inte ett samråd. Genom analysresultaten kan man säkert säga att ditt barn har en ympning från en hepatit In med en liten mängd antikroppar. Det är lämpligt att göra en injektion för att öka deras antal och få ett mer verkligt skydd. Analysen av PCR-positiv. motsätter sig resten och därför kan anses vara felaktigt.

Fråga: Snälla uttrycka din åsikt.

Jag är 20 år gammal, genotyp 1b, belastningen av 1,65 * 10 ^ 3, 23, ALT (normal 31), ACT 23 (regel 31), den återstående levern biokemi och även i god ordning, F0. GepSu är antagligen 5 år gammal.

Vid samrådet föreslog doktorn som ett alternativ till Pegasisa, den italienska korta alfa-ferononen på en dag. Hon visade en broschyr av en del undersökningar, där diagrammen visade att alfaferonen hade ungefär samma effekt som pegasys i genotyp 1b, vilket gav endast 2-3%. Men alfaferon med hastigheten på varannan dag + ribavirin i en månad är 800 cu. men inte 1300, som Pegasys + Copepus. Dessutom, enligt uppgifter från samma broschyr, är alfaferon mindre giftigt.

Är det möjligt att förlita sig på sådana uppgifter?

Om det är fråga om en alfa -feron kunde jag börja PVT inom 3 månader, på Pegasys var det nödvändigt att spara år två.

Trots allt har alfaferon, enligt din erfarenhet, samma effektivitet som pegasus, eller är det värt att vänta på det senare? Som ett alternativ till alfaferon erbjöds en israelisk realderon, men den första, enligt doktorens mening, är bättre.

svar: På effektiviteten hos kortvariga interferoner är det ganska jämförbart. Välj de som är tillgängliga för dig. Den enda anmärkningen om detta: För att uppnå en effekt nära Pegasys eller Peggitron, är det nödvändigt att införa dem inte varannan dag, men dagligen.

Fråga: Kära läkare, idag tog jag bort resultatet av biokemi Total protein 77,1 g / l (66-83)

Albumin 50 g / 1 (35-52)

Kreatin 75 μmol / L (58-96)

Urea 4,6 mmol / l (2,8-7,2)

Kolesterol totalt 4,94 mmol / l (5,2)

Triglycerider 0,98 mmol / l (1,70)

Kolesterol-VLDL 0,45 mmol / l (0,26-1,04)

ALT 44,2 U / l (34)

AST 31,6 U / l (31)

Gamma-GT 23 U / l (38)

Fosfatas alkalisk 68 U / 1 (30-120)

Bilirubin totalt 15,0 μmol / l (5,0-21,0)

Bilirubin direkt 3,9 μmol / l (5.1)

Serumjärn 36,2 | imol / L (10,7-32,2)

TIBC 58,1 mmol / L (45,0-63,0) Fibroscan (augusti 2008) - 0 och FibroTest (oktober 2009) - 0. ungefärligt datum 1991-1994 infektion. Ålder 45 år.

svar: Denna ökning av järn har ingen klinisk betydelse. Överlämna analysen på ferritin.

Fråga: Var snäll och vad betyder det? lymfocyter över normen 41.1 och normen 37. kan på något sätt minskas?

svar: En sådan liten ökning spelar ingen roll. Observera vidare.

Fråga: God eftermiddag, kära doktorer! Många människor, inklusive mig själv, planerar inte terapi inom en snar framtid av olika skäl. Under denna period (före HTP) rekommenderas att övervaka biokemi, leverförhållanden och följa vissa rekommendationer på livets sätt, som de säger "inte vakna sömndjuret". Om inflytandet av ultraviolett och alkohol på virusets beteende skrivs mycket. Jag skulle vilja veta:

1) Vad som annars kan provocera ökad aktivitet av viruset?.... tar mediciner, andra sjukdomar (och tillhörande försvagning av immunitet) etc.?

2) Om du redan har viruset aktiveras i återhämtningen av kroppen (upphörande av något), han kan lugna ner igen, eller tröghet kommer föröka....Och en annan fråga: om effekterna av viktminskning på värdet av fibros. Är det bevisat faktum, och om du är, det finns andra material, säger att med en minskning i kroppsvikt minskar graden av fibros?.....Interesno din personliga åsikt på grundval av praktisk erfarenhet....

svar: Om viktöverflödet är signifikant är det troligtvis förknippat med metaboliskt syndrom, vilket ofta åtföljs av fet hepatos. I detta fall kommer fibroscan att bestämmas av ökad fibros. Viktminskning påverkar levern positivt, och i framtiden, när du börjar behandling, ökar effektiviteten avsevärt. Med övervikt minskar effektiviteten av behandlingen med 40 procent.

Fråga: Hej, med ens en kort vistelse i solen (15 minuter) eller i penumbra finns det starka hudreaktioner - svår klåda, rodnad, upp till blåsorna. Huruvida det kan vara kopplat till en hepatit och hur är det med det eller det här att kämpa? På mig är det avslöjat i 2004G. ALT, AST ökas ständigt 2-3 gånger

Och mer sådan fråga - de senaste månaderna stör regelbundet smärta eller obehagliga känslor inom leverområdet, om det kan vara en signal om allvarliga skador på en lever?

Tack för svaret

svar: Reaktion mot solen är inte associerad med hepatit. Levern skadar vanligtvis inte. För att bestämma orsaken till smärta, måste du göra en ultraljud i bukhålan. Om du har en stabil ALAT ökat 2-3 gånger under 5-6 år, måste du kontrollera leverfibros (på fibroskane) och tänka på behandlingen (om inte, naturligtvis, den aktiva virus, dvs PCR Pos.).

Fråga: Hej, kära doktorer, snälla hjälp mig att förstå, jag har en 29-veckors behandling. För tre dagar sedan började vänster ibland strax ovanför foten att smärta lite, smärtan är tråkig. pressning. kan detta bero på terapi? tack för svaret!

svar: Nej, det kan inte.

Fråga: Hej kära doktorer. 20 veckor på HTT Rebetol 1000 + Altevir 3 gånger i veckan Minus för den angivna tiden. Passerade EKG-kommissionen (elektrokardiogram), terapeuten som tittade på resultatet gav order för ECHO KG och daglig övervakning som sätter DS: Ishimic hjärtsjukdom Stenokardi. Behandlingen slutar den 26 maj. Läkaren vid Catharine observeras i en annan stad. Fråga, i så fall vad ska jag göra? Kasta terapi. Terapeuten ryckte.

svar: Fortsätt behandlingen och observera vid en kardiolog vid behov.

Fråga: Hepatit C detekteras, en biopsi visade en liten fibros. Infektiologen har registrerat pegintron-rebetol, jag behandlas nu här: Рegintron en gång i veckan; rebetol 3x2 gånger om dagen (vikt 120kg). Frågan är närvaron (original), viruset i kroppen var mer än 600 000, efter den 9: e injektionen sjönk till 4500 -
11.01 AST 96 ALT 148


12,02 AST 82 ALT 160


26,02 AST 86,5 ALT 133,2


22,03 AST 107,4 ALT 169

Och efter en hel kurs på 24 veckor kan resultatet sägas chockerat

04/23/2010 AST 77.0 ALT 127.1

MEN PCR HCV steg till 234.151. På grund av vad detta kan hända. Jag använder inte alkohol i 6 år. Under behandlingen uteslutte jag läkaren....... Läkaren sprider sina händer och vet inte svaret (((((Jag vet inte vad jag ska göra i chock

RS han hade en sjukdom och hepatit har sina antikroppar

svar: Trots genotypen, som är maximalt behandlad, har du inte fått ett biokemiskt eller virologiskt svar. Den enda förklaringen till detta kan vara förekomsten av faktorer som minskar behandlingens effektivitet. I ditt fall är det troligt att det är överviktigt och därmed associerat (eller konditionering) det metaboliska syndromet. För att förbättra behandlingsprognosen måste vi ta itu med problemet, helst med en endokrinolog.

Fråga: Jag har problem... Huruvida allergin har ökat, eller jag vet inte vad... Jag accepterar inte nya droger, jag äter allt detsamma. Det var en misstanke om att det var från velaxin, men det var på något sätt konstigt, för jag hade druckit velaxin 7 månader tidigare och hade inte haft några allergier. har förnyat att dricka velaxin för en månad sedan, och allergi fun stark 2 veckor som. nacken, händerna och huden är repa, på plats grov hud. och efter att jag simmer och röda fläckar är starkt täckta händer och axlar. Duschgelen har inget att göra med det. Jag har redan försökt annorlunda. Idag badades det i tvål, det skrapade fruktansvärt, fläckarna var väldigt ljusa och kennlarna var otaliga, "tattered". på halsen små röda utslag. Dag 10 och jag dricker erius, hjälper inte. Fortfarande för natten laktofiltrum är det tillfälligt knappast bättre. Återigen igen.... Till hepatologen rekordet redan den 15 maj till allergisten för tidigt. Jag är rädd att jag inte vet vad jag ska göra. att avbryta velaxin eller inte, terapeuten själv förstår inte vad det är. och periodiskt upphör att klia, men de grova områdena i huden passerar inte. och den 1: a strimmiga fläcken på axeln uppträdde på terapin och passerade inte från eriusen eller från suprastin, diazolinum och så vidare. Tja vad är det? kan någon hudsjukdom! Även helgdagarna är framåt och du kommer inte till läkarna

Men holoova att klia har upphört och mjäll mindre. redan dagar 5 då halsen gör ont och temperaturen håller 37,2-37,4. skölj med läsk. i allmänhet är självförtroendet mindre. Hon skadades 66 dagar i förväg, åt mycket. shchadela har vuxit tunt upp till 64,3. I allmänhet är jag rädd, jag vet inte vad jag ska göra

svar: Enligt beskrivningen kan man tänka på en allergisk reaktion. Eftersom Velaxin kan orsaka erytem multiforme (en av allergivarianterna), bör mottagningen avbrytas. Erytem sänker sig inom 2-3 veckor efter att läkemedlet har avbrutits. Det är emellertid omöjligt att utesluta andra hudsjukdomar av toxiskt allergiskt ursprung. Du behöver råd från en hudläkare.

Placera utslag kan inte vara våta tills reaktionen stannar! Tvätta endast fläckarna. Du kan ta Filtrum (sorbent), klaritin.

Det är också nödvändigt att utesluta den rosa laven Zhibera, som händer efter ARVI. Titta på internet för information om denna sjukdom. Det är inte smittsamt, det kan ta upp till 6 veckor och det är inte nödvändigt att vara rädd för det.

Rådgör alltid med en hudläkare!

Fråga: Hej Doktorn, säg mig, jag kommer att gå i söder, är det mycket varmt och det är omöjligt att gå i kläder, kan jag gå i solen hela dagen naken eller i väst, eller att klä vet att jag kan inte ljuga dolgo.V general du kan gå på eftermiddagen? shorts och en väst?

svar: Självklart kan du. Och hur annat att klä sig i söder?

Fråga: Hur startar man behandling med blodplättar 97? Fortfarande på uzi shchitovidki avslöjar nodal utbildningar, TTG-in normer eller hastighet, har överlämnat AT TPO-är inte redo ännu. Fibroscan-0; biokemi: AST-41, ALT-37. Vad ska jag göra?

svar: Med sådana icke-virulenta indikationer för behandling (jag menar leverns normala tillstånd) och det problematiska antalet blodplättar, kan du vänta med behandling och observera blodplättar och sköldkörteln. Skynda inte än.

Fråga: Hej, kära doktorer!

Idag upptäckte jag min virala belastning: 3,6 * 10 i 7 msk. IE / ml.

Är det väldigt mycket?

Jag planerade med min familj före HTP att åka på semester, i juni och i juli för att börja behandlingen.

Har du en sådan belastning, kan du skjuta upp HTP till juli?

Februari tester:

Totalt protein 84,5 g / 1

Albuminer 50,3%

Bilirubin totalt 18,2 μmol / l

indirekt 13.3

ALAT 46,9 E / L

Alkalisk fosfatas 177

Tack på förhand för ditt svar!

svar: Viral belastning kan fluktuera varje dag - då mer, då mindre. Det här är ingen ursäkt för att ändra dina planer.

Fråga: Kära läkare. berätta om det finns kontraindikationer för sanatoriumbehandling vid cirros. Analyser är nu idealiska. som hos en frisk person. passerade 3 år efter HTP och hela tiden PCR minus. portalhypertension är inte närvarande, ascites är inte närvarande. Diagnos sätta - Cirros av en virusetiologi (HCV-infektion) st.subkompensatsii.

Jag vill gå till ett lokalt sanatorium. där det finns en fjäder med vatten. genomföra fytoterapi. Det finns en pool. naturligtvis inga termiska förfaranden. Infektionist gav tillstånd. Gynekologen och lokala polykliniska föremål. säger att det finns kontraindikationer. Jag är invalid med 2 g för allmänna sjukdomar - diabetes mellitus. hypertoni. En invändning är för cirros.

Det är önskvärt att länka till posten. eller hälsovårdsministeriets ställning.

svar: Det finns en allmän standardskrivning enligt vilken sanatoriumbehandling inte är kontraindicerad endast vid dekompensering av en kronisk sjukdom (och någon). I ditt fall är det fråga om kompenserad cirros, vilket inte är en kontraindikation för sanatoriumbehandling. Cirros är emellertid inte en indikation på sanatoriumbehandling (på ett enkelt sätt är det inte tillåtet för cirros). Men det kan rekommenderas till dig av en gastroenterolog, kardiolog eller någon annan specialist om han har anledning till detta.

Fråga: Kära läkare! Tack så mycket för samrådet, fick igår en analys av / 1,4 * 10 * 2 kopior / ml / viral belastning. Jag förstår att detta inte är den värsta analysen. Vilken behandling rekommenderar du mig och med vilken periodicitet. Efter att ha tagit Ursosan har smärtor i sidan minskat mycket, men här har vi ingen fosfoglid i Kazakstan, oregistrerad. nu dricker jag ursosan och esentiale (någonstans läser att fosfat är en förbättrad essentiell). fibroscan är inte ens i vår region, jag ska försöka i huvudstaden

svar: Du har en mycket låg nivå av viremi. Drick Ursosan och Essentiale av månad 3 och försök igen att kontrollera virusbelastningen.

Fråga: Jag ville ställa en fråga!

Jag ska börja behandling av hepatit C, men jag har allergisk konjunktivit (under blomningen av björk och alder), och nu är det så mycket periud!

Det manifesterar sig som följer: kliande ögon, näsa, gom, nysning, sömnighet, tillfällig förlust av synkorrigering!

Oavsett om det är möjligt att börja behandlingen i sådan status.

Kommer inte drogerna att påverka mitt tillstånd.

Var det samma med någon.

Vad ska experter säga.

Jag väntar på ditt svar, tacksam på förhand.

svar: Det är nödvändigt att vänta, när fenomenen allergi kommer att passera och först då för att börja behandlingen.

Fråga: Hej Jag heter Zapir. Jag bor i Makhachkala. hepatit B och C hittades 2007. genotyp 1b, behandlade inte allvarliga, bara folk, men som jag förstod, är det ingen mening.

Nyligen lärde jag mig att det finns kvoter i hälsovårdsministeriet där du kan gå till ett forskningsinstitut eller sjukhus i Mosca eller St Petersburg

Snälla snälla, var det är bättre för mig att spendera full forskning och som har utsett eller nominerat rätt behandlingssätt, vilken NII eller sjukhuset eller det där som behöriga läkare...

svar: För inspektion behövs inget sjukhus. Alla standardtest, inklusive ultraljud och elastometri, kan göras på en dag hos alla vårdcentraler. Om du har med tanke på de fria kvoterna från hälsovårdsministeriet för undersökning, är de inte kända för mig. Gratis kvoter för behandling i Moskva kan erhållas hos KIB nr 1. Hur man gör det, vet jag inte.

Fråga: Kära doktor, berätta, tack, genom analys.

Jag är på HTP i 17 veckor - Pegasys + Copepus.

Analyser efter 2/4/7/12/14/16 veckor:

Hemoglobin: 113/118/120/90/115/114 (norm 120-140)

Erytrocyter. 3,5 / 3,7 / 3,8 / 3,0 / 4,24 / 4,43 (n4 - 5,5);

Blodplättar: 220/195/240/205/139/94 (n 150-400);

Leukocyter: 3,4 / 2,6 / 3,5 / 2,7 / 2,36 / 2,68 (n 4,0 till 9,0);

Stabs: 3/10 / 2/1/2/12 (n. 1-6);

Segmentering: 55/43/61/57/60/60 (nr 47-73);

Eosinofiler: 2/1/2/2/1/1 (n 0,5-5);

Lymfocyter: 32/39/27/35/32/24 (nr 19-37);

Monocyter: 8/7/8/5/5/4 (nr 3 till 11);

ESR. 10/22/5/17/20/21 (nr 2-15).

ASC - 1930.

Hur man höjer blodplättar Vad ska jag göra?

Förra gången hon tog blod från fingret sprängde hon runt bordet, flödade och kunde inte sluta. Det har aldrig varit så här tidigare - alltid kläm ut det.

svar: Detta är ett minskat antal blodplättar, men inte farligt. Så medan du kan fortsätta. Det kritiska antalet blodplättar som kräver dosjustering är 50.

Fråga: Kära läkare! All läkares uppfattning är intressant. 1. Proportionsförhållandet Asat / Alat i 9 månader av 1,2 (dvs Asat något högre). Indikerar detta några negativa processer?

2. Om du anser att behandling av hepatit C ska reverseras i närvaro av inaktiv kronisk Hep B med mycket låg viral belastning? Eller kommer det att förbli traditionellt?

3. I närvaro av PCR + vid behandling av hepatit C, är det vettigt att förlänga behandlingen två gånger för den antifibrotiska effekten? Eller det finns en känsla för den andra halvan av behandlingen för att ändra korta interferoner på lång tid?

Tack!

svar: Förhållandet mellan AST och ALT kan ändras av två skäl: antingen förändras från bukspottkörteln eller från hjärtat. Kontrollera båda. Om patologin inte detekteras, titta bara på.

Behandlingsregimen för hepatit C förändras inte från närvaron av inaktiv viral hepatit B.

Om du inte fått något svar på behandlingen, gå till pegylerade droger eller öka dosen av interferon.

Fråga: Jag blir av med Diko. men jag hittade inte svar på mina frågor

1) Övergiven blod till Volokolamke, överlämnad...

Har kommit till doktorn, hon talar allt OK, i sinne S är. Men analyser i norm eller takt. Jag trivdes hemma. Jag sitter och tänker på att jag gav blod på 12-30. och vid 8-00 åt jag frukost, ringde där, de säger allt OK. Berätta för mig hur det är. kan de vara bra för att jag åt?

2) Tja, en smärtsam fråga. blodet jag lägger i lungan är inte synd. MEN hur man tar det om åren är nästan ingen. De som visas nästan omedelbart dödas av mirakeljuksköterskor. du kan göra ett staket, till exempel en "röd keps"?

svar: I ditt fall beror resultatet av analysen inte på vad du åt mer än 4 timmar sedan. Om det inte är för sent, försök med samma virus som tilldelas i laboratoriet, dozakazat (det vill säga bara betala extra utan att överge blod igen) viral belastning och genotyp.

Fråga: Bra dag, jag planerade graviditet, när tester avslöjade hepatit med (biokemi - alt, ast, bilirubin ökade 2 gånger). Vid ytterligare undersökning fann: genotyp - 3a, virusbelastning - 4,6 * 10 ^ 5 ME plasma HCV / ml blod (ME HCV / ml x 4 = PHK HCV kopior / ml), lever Fibroscan - övergripande resultat elasticitet - 6,1 kPa, vilket kan motsvara 0-1-steget av METAVIR.

Frågor är: 1. Kan jag skjuta upp behandling och har ett barn (jag är 32 år, 1: a graviditeten, jag vet att det finns en risk att infektera barnet, men han är fortfarande minimal, och mycket vill inte fördröja och så av olika skäl länge drog, Ju mer pengar till behandling inte samlas in snabbt, det tar 2-3 år) eller är det fortfarande prioriterat att först hitta pengar och bli behandlad? Och i detta avseende kommer det efter behandlingen att finnas några problem med kroppens reproduktiva funktion? om de biverkningar jag redan har läst (((

2. Var och när jag blev smittad kan jag inte säga, kanske för 10 år sedan, kanske i år förstår jag att det är svårt att få information om sjukdomsframsteg?), Men jag vill fortfarande veta hur mycket leverskada kommer att utvecklas med en hälsosam livsstil (utan alkohol, följt med diet nummer 5)? Enligt statistiken, så vitt jag vet, till skrumplever och levercancer kommande 5-20% av patienter med hepatit B (och tydligen inte behandlas?) Och hur det är relaterat till deras sätt att leva, bostadsort (stad och landsbygd) och en sådan information inte ? Bara verkligen inte vill utsätta din kropp av "kemi" (erfarenhet, men inte sina egna, har), och tillbringar i general galen pengar för en sjukdom som hypotetiskt (eller inte?) Kan leda till fruktansvärda konsekvenser (även om vi i allmänhet är alla dödliga, och frågan i själva verket i livets kvalitet och längd). Dessutom, som jag fick höra, kan sjukdomen återvända efter behandling, även med min "gynnsamma" genotyp. Nåväl, till sist, efter bota kan du dö i en bilolycka. Jo det här är alla texter, reflektioner om livet, tack så mycket för att lyssna, jag kommer att vara väldigt tacksam för svaret !!

svar: I ditt fall, med normalt leverförhållande (fibros 0-1) kan du helt föda ett barn och skjuta upp behandlingen i några år. På så kort tid är det osannolikt att få allvarliga förändringar. När det gäller det allmänna behovet av behandling, likaledes, trots alla sina brister, måste du på din unga ålder tänka på antiviral terapi och planera det. Med hänsyn till personliga omständigheter.

Fråga: 9 månader av 2: e PVT, UAC är ganska tolerabelt (leukemi 2,6, hemoglobin 110), normal biokemi, förutom tre indikatorer:

ALT 90.5 (norm 0-31)

AST 130 (norm 0-31)

Gamma-GT 154 (norm 0-32)

Och vid den första HTP och 8 månader av den andra PVT AST / ALT


Relaterade Artiklar Hepatit